Dizni snima igrani film „Mulan“

Nakon najave rimejka "Lepotice i zveri", "Knjige o džugli" i "Damba", još jedan animirani klasik dobiće svoju igranu verziju.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.04.2015.

18:08

Default images

Podstaknut uspehom "Pepeljuge", studio Dizni odlučio je da adaptira i priču o slavnoj kineskoj ratnici Mulan.

Crtani film "Mulan" u režiji Tonija Benkrofta i Barija Kuka, prvi put je prikazan 1998. Film prati priču o devojci koja, prerušena u muškarca, preuzima očevo mesto u vojsci kako bi se borila protiv Huna koji su okupirali njenu zemlju.

Uz pomoć svojih vernih pratilaca zmaja Mušua i cvrčka, ona postaje neustrašiva i vešta ratnica.

Film je zaradio više od 300 miliona dolara širom sveta i bio je nominovan za Oskara.

Prema pisanju Holivud riportera, zasad se jedino zna da su scenario napisale Elizabet Martin i Loren Hajnek, ali ne i koja će glumica udahnuti život legendarnoj junakinji. Ma ko da bude izabran za tu ulogu moraće da se dobro fizički pripremi s obzirom na mnoštvo akcionih scena.

Kompanija Dizni planira da u narednom periodu snimi nekoliko igranih filmova radjenih prema animiranom predlošku: "Lepotica i zver", sa Emom Votson, očekuje se 2017, a iduće godine bi u bioskope trebalo da stigne "Knjiga o džungli" kao i nastavak "Alise u zemlji čuda".

Takođe je najavljena i igrana verzija "Damba" čija je režija poverena Timu Bartonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: