Dokumentarac Željka Mirkovića na festivalu u Barseloni

Projekat dokumentarnog filma poznatog srpskog reditelja i scenariste Željka Mirkovića "Obećanje" izabran je za Speed Meetings na međunarodnom festivalu Doks Barselona, koji će biti održan od 27. do 29. maja, objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.04.2015.

17:44

Default images
Iz filma Obeæanje (Foto: YouTube Printscreen)

Film je dobio podršku FCS za sufinansiranje manjinskih produkcija. Projekat se realizuje u produkciji SEETV Belgija i Optimistic Film Srbija. Mirković se proslavio dugometražnim dokumentarcem "Drugi susret" (o mirnodopskom susretu američkog pilota i oficira SR Jugoslavije koji je oborio "nevidljivi avion" tokom NATO bombardovanja).

Na nedavnom "martovskom festivalu" u Beogradu prikazan je njegov dokumentarac "Svetislav Pešić, više od trenera". Novi film ovog autora "Obećanje" dešava se u siromašnom selu na istoku Srbije, koje napuštaju mladi, ali se iznenada doselila jedna francuska porodica.

Oni veruju da su pronašli obećanu zemlju za uzgajanje grožđa i pravljenje vina. Ali u selu su zatekli samo stare ljude, sa starim navikama i nepoverenjem. Kod kuće, u Francuskoj, čekao ih je novi izazov - kako ubediti poznavaoce vina da vrhunsko vino može da nastane u nepoznatom i problematičnom regionu.

Mogu li da probude nadu i udahnu novi život u staro selo? Obećanje je rođeno, navodi se u sinopsisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: