FEST: Premijera "Petlje" Milutina Petrovića

Na 43. Festu danas će u Sava centru biti prikazano nekoliko stranih filmova u programu "Panorama", a u nacionalnoj takmičarskoj selekciji "Srpski fim" premijeru će imati "Petlja" Milutina Petrovića u Dvorani Doma sindikata.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.03.2015.

08:21

Default images

"Petlja" je svrstana i u Festov ciklus "Microwave" kao ostvarenje snimljeno sa minimalnim budžetom, ali s velikom autorskom slobodom.

Poznati reditelj Petrović je i koscenarista, a potpisuje i fotografiju, montažu i muziku, dok je koscenarista i glavni glumac Saša Radojević.

U glumačkom ansamblu su Marina Marković, Ljuma Penov, Ivan Zarić, kao i Ljubomir Šimunić, autor avangardnih filmova i fotografija, čijem opusu je posvećena "Petlja".

U katalogu Festa ovaj film je opisan kao "susret Holivuda i evropskog andergraunda" i vizuelno istraživanje o fenomenima erotike na filmu.

U Sava centru biće prikazana drama "I dalje Alis" u režiji Ričarda Glacera i Vaša Vestmorelanda. Slavna glumica Džulijan Mur dobila je Oskara za naslovnu ulogu žene obolele od Alchajmerove bolesti.

Na repertoaru je i drama nominovana za Oskara "Rvanje sa ludilom" Beneta Milera, dobitnika nagrade za režiju na festivalu u Kanu.

U programu "Horizonti" biće prikazan ruski film "Bele noći poštara Alekseja Trjapicina" u režiji Andreja Končalovskog.

Uz Sava centar i Dom sindikata, raznovrsni programi Festa prikazuju se i u Kulturnom centru Beograda, Domu omladine, Kinoteci i bioskopu Fontana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: