"Viktorija" - najbolji detektivski film

Film "Viktorija" nemačkog reditelja Sebastijana Šipera osvojio je u subotu uveče Gran pri 7. Međunarodnog festivala detektivskog filma u francuskom gradu Bon, saopštili su organizatori te filmske smotre.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2015.

11:37

Default images

Nagradu žirija osvojila su dva filma - ostvarenje "Druga šansa" danske rediteljke Suzan Ber, koji je 2011. godine osvojio Oskara za najbolji strani, i "Hijena" britanskog reditelja Džerarda Džonsona.

Film "Maršlend" Španca Alberta Rodirgesa osvojio je dve nagrade, specijalnu detektivsku nagradu i nagradu kritičara. Nagrada "Sveža krv" pripala je austrijskom reditelju Volfgangu Mirnbergeru za film "Večni život".

Ovogodišnji festival, čiji je predsednik žirija bila francuska rediteljka Danijela Tomson, odao je priznanje južnokorejskom filmu. Međunarodni festival detektivskog filma u Bonu osnovan je pre sedam godina kao nastavak festivala u francuskom gradu Konjak, koji je trajao 25 godina, od 1982. do 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: