Erik Aksl Sund – "Plamen gladi"

Nastavak trilogije "Slabost Viktorije Bergman" Plamen gladi donosi neverovatno napetu priču koja će vas, zahvaljujući sugestivnom jeziku autora, vešto evociranoj atmosferi straha, iznenađujućim okretima, zaverama i dinamici događaja, držati u neizvesnosti do samog kraja romana.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2015.

11:58

Default images

Rad inspektorke Žanet Ćilberg na slučaju ubijenih imigrantskih dečaka prekinut je jezivim ubistvom uspešnog poslovnog čoveka u Stokholmu. Sve ukazuje na to da je ubistvo bilo ritualno, ali nekoliko bizarnih detalja upućuje na osvetu. Psihoterapeutkinja Sofija Seterlund pomaže da Žanet izgradi psihološki profil ubice, a njihov blizak odnos dodatno komplikuje stvari. Žanet ulazi u trag tajanstvenoj Viktoriji Bergman za koju oseća da je ključ rešenja u zamršenom lavirintu zločina...

Biografija
Jerker Eriksson (1974) i Håkan Axlander Sundquist (1965) (pseudonim Erik Aksl Sund) već više od deset godina eksperimentišu s muzikom, filmom i drugim umetnostima. Sa svojim elektro-pank bendom i love you baby! bili su na brojnim turnejama po Ukrajini, Rusiji, Bjelorusiji i Poljskoj. Vrana (Kråkflickan) njihov je prvi roman. To je mračan psihološki triler i prvi deo trilogije “Slabost Viktorije Berjman”. Trilogija je postigla munjevit uspeh i kod kritičara i kod publike, objavljena je do sada u preko 30 zemalja. Smatra se najnovijim književnim fenomenenom u švedskoj kriminalističkoj prozi i prekretnicom u savremenom krimini-romanu.

Trilogija „Slabost Viktorije Bergman“ dobila je 2012. godine Specijalnu nagradu Švedske akademije pisaca krimi-romana. Akademija ju je je okarakterisala kao „hipnotički zanosnu krimi psihoanalizu”.

Knjigu možete poručiti na sajtu samizdatb92.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: