Pantelić: Zadovoljan sam 43. Festom

Umetnički direktor Festa Jugoslav Pantelić izjavio je danas Tanjugu da je zadovoljan 43. izdanjem Beogradskog međunarodnog filmskog festivala, koji se završava večeras.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 08.03.2015.

18:05

Default images
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

"Zadovoljan sam, ali spadam u one ljude koji misle da uvek može bolje. Ovim izdanjem smo pokazali da Fest može da bude i da već jeste bitan činilac kada je promocija kvalitetnog filma u pitanju u regiji. Malo smo proširili uticaj i ostvarili ono što nam je bio cilj", rekao je on.

"Dobro je da ljudi dobro reaguju. Dobili smo ono što smo želeli i pokazali u kom pravcu idemo. Imamo i sjajne goste", rekao je on i najavio da će se večeras uoči filma "Mis Džuli" u režiji Liv Ulman pred publikom u Sava centru pojaviti jedna od glavnih glumica - Samanta Morton.

"Dakle, do kraja idemo sa zvezdama i velikim umetnicima", istakao je on.

Pantelić nije precizirao koliko je bilo gledalaca, napominjući da Fest traje i sutra, kada se prikazuje revija pobednika. Navodeći veliki broj dvorana u kojima je održan Fest, ocenio je da se može govoriti i o različitoj publici.

"Obilazio sam sale gotovo svakodnevno. U zavisnosti od filma, publika se opredeljuje i za dvoranu. Sava centar se zbog svoje prostrane dvorane obraća najširoj publici, s tim što je ove godne tu bilo i nekih filmova koji zavređuju da postanu miljenici publike, a koje gledaoci na Festu tek otkrivaju", rekao je on.

Na pitanje da li je bilo problema, odgovorio je da "praviti veliki festival kao što je Fest, a on to zaista jeste, po broju gostiju, učesnika na pres konferencijama, projekcija, titlova, prevoda, celokupne organizacije - nije lak posao".

"Siguran sam da svako ko ima malo više standarde može da bude kritičan, ali ja izražvama potpuno zadovoljstvo funkcionisanjem svega ovoga. Jasno, ja imam šta da zamerim i mnogo većim i bogatijim festivalima od Festa, ali sam imajući sve u vidu, izuzetno zadovoljan", zaključio je Pantelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: