“Spomenik M. Džeksonu” nagrađen u Monte Karlu

Film “Spomenik Majklu Džeksonu” scenariste i reditelja Darka Lungulova nagrađen je 28. marta Specijalnim priznanjem, Nagradom za najbolji scenario na dvanaestom Festivalu filmske komedije u Monte Karlu.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 01.03.2015.

14:09

Default images
Foto: Desanka Fogel

Nagradu za životno delo dobio je počasni gost festivala, američki reditelj srpskog poreka Piter Bogdanovič, čija je komedija “She’s Funny That Way” svečano otvorila festival van konkurencije.

Na gala ceremoniji, nagrade za životno delo dobili su, između ostalih, i legende evropskog i svetskog filma, glumci Ursula Anders, Đankarlo Đanini i Franko Nero.

“Drago mi je da sam dobio nagradu na festivalu koji neguje filmsku komediju kao način da se o ozbiljnim temama progovori drugačije, a da se pri tom ne izgubi emocija”, kazao je Lungulov.
Foto: Desanka Fogel
“Još veća mi je nagrada što sam upoznao reditelja Pitera Bogdanoviča i sa njim ‘delio pozornicu’ dok smo jedan drugom čestitali. Njegov film ‘Poslednja bioskopska predstava’ u koji sam se zaljubio još kao dvanaestogodišnjak jedan je od razloga što se bavim filmom”, dodao je Darko Lungulov.

U žiriju festivala u Monte Karlu bili su italijanski reditelj Đovani Veronezi (predsednik žirija), filmski kritičar Li Maršal (Screen International) i francuski reditelj Klod Zidi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: