Meksiko ponosan na svog Oskarovca

Meksikanci se raduju pobedi svog sunarodnika Alehandra Gonsalesa Injaritua na dodeli nagrada američke Akademije za film i slažu se s njegovim izjavama koje vide kao kritiku meksičke vlade.

Kultura

Izvor: Beta

Utorak, 24.02.2015.

08:36

Default images
Beta / Omar Vega/Invision/AP

Gonsales Injaritu je prilikom primanja Oskara za najbolji film za svoje ostvarenje "Čovek ptica", za koji je dobio i nagradu za režiju, izjavio da se nada da Meksiko "može da nađe i izgradi vlast kakvu zaslužuje".

Nacionalni ponos zbog njegovog uspeha, ocenjuje AP, toliki je da mu je i vladajuća stranka uputila čestitke, uprkos njegovim kritikama. Više neizvesnosti izazvala je izjava glumca Šona Pena prilikom objavljivanja imena dobitnika nagrade.

On je tada u šali rekao rekao: "Ko je ovom kučkinom sinu dao zelenu kartu". Reditelj je, međutim to ocenio kao šalu između dvojice starih prijatelja, što misli i veliki broj Meksikanaca, mada neki smatraju da je ta izjava bila uvredljiva.

Prošle godine Oskara za najbolji film dobio je takođe meksički režiser, Alfonso Kuaron za film "Gravitacija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: