Počelo snimanje novog filma o Džobsu

Studio “Universal Pictures” objavio je 28. januara da je u San Francisku počelo snimanje filma “Stiv Džobs” o osnivaču Epla, koji režira oskarovac Deni Bojl.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

15:16

Default images
Beta/AP

Radnja je smeštena u period između lansiranja tri dobro poznata proizvoda i 1998. godine, kad je predstavljen „aj mek“, a film nas vodi iza scene digitalne revolucije i prikazuje intimni portret genijalnog čoveka koji se nalazio u njenom epicentru.

Film režira Deni Bojl (Trejnspoting, Milioner iz blata, 127 sati), a scenario je napisao oskarovac Aron Sorkin (“Društvena mreža”). Scenario je rađen na osnovu bestselera Voltera Ajzaksona o biografiji osnivača Epla.

Majkl Fasbender će igrati Stiva Džobsa (X-Men: Dani buduće prošlosti, 12 godina ropstva), a pored njega igraju i oskarovka Kejt Vinslet (Čitač, Večni sjaj besprekornog uma) u ulozi Džoane Hofman, bivše direktorke marketinga za Mekintoš, Set Rogen (Loše komšije, Intervju) u ulozi Stiva Voznijaka, suosnivača Epla, i Džef Danijels (Laku noć i srećno) u ulozi bivšeg direktora Epla, Džona Skalija.

Prethodni film o Stivu Džobsu režirao je Džošua Majkl Ster. U njemu je IT vizionara igrao Ešton Kučer, ali je film pobrao uglavnom negativne ocene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: