Poslednji adut Berlinala - žiri krcat zvezdama

Tvorac američke hit serije "Ljudi sa Menhetna" Metju Vajner i francuska glumica Odri Totu biće članovi žirija 65. filmskog festivala u Berlinu, saopštili su danas organizatori.

Kultura

Izvor: Izvor: Tanjug

Utorak, 27.01.2015.

15:26

Default images
Beta/AP

Žiri Berlinala, festivala koji će trajati od 5. do 15. februara, predvodi američki režiser i scenarista Daren Aronofski (Crni labud, Rvač, Noje).

U žiriju će biti i režiser iz Južne Koreje Bong Jun-Ho, glumci Kris Evans, Tilda Svinton, Danijel Bruel, američka producentkinja Marta De Laurentis i režiserka Klaudia Ljosa. Žiri će birati pobednike među 19 filmova u takmičarskom programu od kojih mnogi opisuju "snažne žene u ekstremnim situacijama", rekao je novinarima direktor festivala Diter Koslik.

Festival otvara film Isabel Koikse "Nobody Wants the Night" gde francuska glumica Žilijet Binoš igra Žozefinu Piri koja je prešla grenlandsku tundru 1908. kako bi spasila muža. Na ovogodišnjem Berlinalu očekuju se i premijere novog filma Vernera Hercoga "Queen of the Desert" gde Nikol Kidman igra britansku avanturiskinju Gertrudu Bel, Terens Malikov pogled na slavu "Knight of Cups" i novo ostvarenje iranskog disidenta Džafara Panahija "Taxi".

Berlinale je jedan od glavnih filmskih festivala u svetu. Prošle godine nagradu za najbolji film - Zlatnog lava, osvojio je policijski triler kineskog režisera Diaoa Jinana "Crni ugalj, tanak led".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: