"Divljina" stiže i u bioskope i u knjižare

Knjiga "Divljina" (Wild) Šeril Strejd, prema kojoj je snimljen istoimeni film sa Riz Viterspun u glavnoj ulozi, u Srbiji će biti objavljena krajem meseca u izdanju Vulkan izdavaštva a film će biti prikazan na predstojećem Festu.

Kultura

Izvor: Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.01.2015.

11:00

Default images
Beta/AP

Svu silinu nedaća kakve se sakupljaju tokom celog života Šeril Strejd osetila je već u dvadeset drugoj godini. Nemoćna da se izbori na drugi načn, ona ukradene snove i milosrdni trenutak zaborava traži u mračom svetu opijata, ali cena ubrzo postaje previsoka.

Kada joj ne preostane više ništa što bi mogla da izgubi - osim sopstvenog života - Šeril shvata da je pred njom trenutak odluke i poslednja prilika za izbor. U njene ruke dolazi zanimljiva knjiga koja je podstiče da krene u nezaboravnu avanturu jednim od najteže prohodnih puteva u zemlji.
Beta/AP
Bez ikakvog iskustva i pripreme, vođena samo čvrstom voljom i sa teškim rancem na leđima, od pustinja Kalifornije, preko ledenih visina Sijera Nevade i šuma Oregona, sve do Vašingtona, Šeril će prepešaciti čitavih 2.000 kilometara - i to sasvim sama.

Dok se nosi sa svim poteškocama koje takvo putovanje nosi, Šeril se napokon suocava i sa samom sobom i dolazi do iznenađujuće samospoznaje.

Ova očaravajuća avantura puna duhovitih trenutaka iskrenim i moćnim pripovedačkim tonom pretočena je u ispovest o strahovima i željama mlade žene koja prevazilazi sve nevolje na putu do duhovnog ozdravljenja, navode iz Vulkana.
Beta/AP
Film "Divljina" za koji je Riz Viterspun nominovana za Oskara za glavnu žensku ulogu, a Lora Dern za najbolju sporednu žensku ulogu, biće prikazan na ovogodišnjem Festu koji počinje 27. februara.

Da li će se neka od glumica okititi ovim priznanjem, saznaćemo i pre nego što film stigne u naše bioskope, jer je dodela Oskara zakazana za 22. februar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: