Braća Koen predsedavaju žirijem u Kanu

Žiri 68. Filmskog festivala u Kanu će po prvi put ove godine imati dva predsednika - braću Itana i Džela Koena, saopštili su 20. januara organizatori festivala.

Kultura

Izvor: Izvor: Tanjug

Utorak, 20.01.2015.

18:19

Default images
Beta/AP

Američki rediteljski dvojac, poznat po filmovima "Fargo", "Barton Fink", "Veliki Lebovski" i "Nema zemlje za starce" (dobitnik četiri Oskara, među kojima i za najbolji film i režiju), zameniće na čelu žirija australijsku koleginicu Džejn Kempion, koja je predsedavala prošlogodišnjim izdanjem.

Žiri ima zadatak da izabere pobednička ostvarenja na festivalu koji će trajati od 13. do 25. maja.

"Kan je festival koji je bio važan za nas od samog početka naše karijere. Posebna je čast predsedavati žirijem, s obzirom na to da nikad nismo bili predsednici bilo čega", izjavila su braća Koen, prenosi Rojters.

Rediteljski duo trenutno snima film "Hail Caesar!" sa Džordžom Klunijem, Kristofom Lambertom, Skarlet Johanson, Tildom Svintom, Džošom Brolinom i Čejningom Tejtumom.

Filmovi koji će se u zvaničnoj selekciji nadmetati za Zlatnu palmu, kao i imena ostalih članova žirija, biće saopšteni u aprilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: