Koji su najiščekivaniji filmovi 2015.

Novi nastavak franšize "Ratovi zvezda" prvi je na listi najiščekivanijih filmova 2015. godine, navodi agencija Fandango a stručnjaci ocenjuju da će godina pred nama biti velika godina za boksofis hitove.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.12.2014.

11:12

Default images

"Star Wars: Episode VII - The Force Awakens" stiže u godini kada se očekuju i novi nastavci "Osvetnika" (Avengers: Age of Ultron) i "Igara gladi" (The Hunger Games: Mockingjay - Part 2)

Očekuje se da će ovi filmovi prevazići rekordnu zaradu od 11 milijardi dolara iz 2013. Ove godine, filmovi su na domaćim blagajnama zaradili 9,4 milijarde, navodi sajt boxofficemojo.com.

Novi "Ratovi zvezda" u bioskope stižu 18. decembra i režira ih Džej Džej Abrams.

Zvezda "Igara gladi" Dženifer Lorens drugu godinu za redom je najtraženija glumica a novi film iz njene franšize u bioskope stiže 20. novembra. Ove godine, "Igre gladi" su zaradile 306,7 miliona dolara u prvih pet sedmica "života" u američkim bioskopima, drugi najgledaniji film posle "Čuvara galaksije".

***Ovi glumci su najviše zaradili u 2014.***

Najtraženiji glumac kod publike je Robert Dauni Džunior koji se na veliko platno vraća kao Toni Stark/Ajron men u nastavku "Osvetnika".

Među drugim dugo očekivanim filmovima u 2015. su "Pedeset nijansi siva", nova verzija filma "Park iz doba Jure".

Agencija Fandango koja se bavi istraživanjem bioskopskog tržista proglasila je Džejmija Dornana (Pedeset nijansi) za najveću "novu" zvezdu a Diznijevu glumicu Dejzi Ridli za najveću žensku novu zvezdu.

Kada je reč o porodičnim filmovima, najiščekivaniji je "Minions" iz Univerzalove franšize "Grozan ja", a potom slede "Pepeljuga", "Inside Out", "Peanuts" i "Pan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: