"Raspust za dž" u Domu omladine

Odmah nakon Novogodišnjih praznika od 9. do 18. januara u Domu omladine Beograda, đaci i studenti već tradicionalno mogu učestvovati u novom serijalu besplatnih programa u okviru manifestacije "Raspust za dž".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 25.12.2014.

19:14

Default images

Ulaz na sve programe je slobodan, a informacije o radionicama i načinu prijavljivanja biće objavljene uskoro.

“Dođite da se družite, zabavite, naučite nešto novo, gledate filmove i slušate muziku! Pripremili smo besplatne radionice, zimski bioskop, mali muzički festival i poneko iznenađenje”, poručuju iz DOB-a.

Zimski bioskop na “Raspustu za dž”

Za sve koje zimske raspuste provode u gradu Dom omladine Beograda obezbedio je dobru zabavu u vidu sjajnog ciklusa najnovijih filmova koji će vas nasmejati, uzbuditi, rasplakati i pre svega dobro zabaviti.

Od domaćih filmova o kojima se najviše pričalo prošle godine – Neposlušni, Varvari, preko holivudskih hitova – kao što su Lavirint i Hajde da budemo panduri, pa sve do evropskih uspeha – poput Lepotice i zveri i Veštičarki i bičarki, pripremljeno je za svakog ponešto i što je najbolje – potpuno besplatno. (Napomena: strani filmovi su titlovani!)

Program:

Petak, 9. Januar, 19č
Neposlušni
(Srbija, 2014,112min)
Režija: Mina Đukić
Uloge: Hana Selimović, Mladen Sovilj, Minja Subota
Dok su bili deca Leni i Lazar su bili najbolji prijatelji. Kada se Lazar vratio sa dužeg odsustva u inostranstvu, kako bi prisustvovao očevoj sahrani, Leni je ponovo poželela da se zbliži sa srodnom dušom iz detinjstva.

Bilo kako bilo, nadajući se da će izbeći mrtvilo svakodnevnog života, kreće sa Lazarom u biciklističku avanturu predivnim, osunčanim predelima. Dok zajedno uživaju u sirovim napadima nestašluka, Leni mora da odluči da li je njihovo razumevanje u nedoličnom ponašanju veza na kojoj ona može da izgradi život. Subota, 10. Januar, 19č
Lavirint – nemoguće bekstvo
(The Maze Runner, SAD, 2014, 113min)
Režija: Wes Ball
Uloge: Dylan O'Brien, Will Poulter, Kaya Scodelario
Tomas se budi u liftu, u trenutku zna samo svoje ime. Upoznaje mladiće koji preživljavaju na “proplanku” već dve godine, pokušavajući da pronađu način da pobegnu kroz lavirint koji okružuje njihov životni prostor. Mladići sami uzgajaju hranu i obezbeđuju osnovne stvari za život.

Svakih trideset dana u zajednicu stiže novi mladić. Njihov svet počinje brzo da se menja nakon što u njega dospe devojčica sa čudnom porukom. Prvi deo trilogije nastale po tinejdžerskom bestseleru. Nedelja, 11. Januar, 19č
Veštičarke i bičarke
(Las brujas de Zugarramurdi, Španija, 2014, 104min)
Režija: Álex de la Iglesia
Uloge: Hugo Silva, Mario Casas, Pepón Nieto
U fokusu filma su dvojica nezaposlenih muškaraca koja su počinila zločin, zbog koga ne samo da ih progoni policija, već i jedna od bivših žena. Tokom bekstva, dospevaju u neverovatnu šumu koju naseljavaju kanibalističke veštice.

Čuveni reditelj Aleks de la Iglesija, okupio je odličnu glumačku ekipu, koju predvode Hugo Silva, Mario Kasas, Pepon Nieto i Karolina Bang. Crna komedija “Veštičarke i bičarke” osvojila je prošle godine osam nagrada Goja i to najviše u tehničkim kategorijama. Film nije samo tehnički izvanredan, već ima i odlične glumačke bravure. Ponedeljak, 12. Januar, 19č
Hajde da budemo panduri
(Let's be cops, SAD, 2014, 104min)
Režija: Luke Greenfield
Uloge: Nina Dobrev, Andy Garcia, Angela Kerecz
Dva najbolja prijatelja odlučuju da se kostimiraju u policajce na maskenbal žurci koja je organizovana u njihovom komšiluku. Odjednom postaju senzacija. Shvataju da im te uloge savršeno odgovaraju i u stvarnosti i nastavljaju da vode živote kostimirani u pandure.

Međutim, kada ovi novopečeni "heroji" shvate da takav život nije nimalo lak i odjednom budu okruženi kriminalcima, gangsterima i korumpiranim detektivima, shvataju da će morati svoje policijske značke da ostave malo po strani. Jedna od najboljih komedija prošle godine… Utorak, 13. Januar, 19č
Lepotica i zver
(La belle & la bête, Francuska, 2014, 112min)
Režija: Christophe Gans
Uloge: Vincent Cassel, Léa Seydoux, André Dussollier
Nakon gubitka bogatstva u moru, očajni trgovac je primoran da se povuče na selo sa šestoro svoje dece, među kojima je i njegova miljenica i najmlađa ćerka Bela. Na napornom putovanju, trgovac otkriva magično carstvo Zveri.

Očaran predivnom, ali zabranjenom ružom koju tamo pronalazi, odlučuje da je ukrade i odnese na poklon svojoj najmilijoj Beli. Međutim, zbog ovog postupka Zver ga osuđuje na smrt. Bela, koja krivi sebe zbog strašne nesreće koja je zadesila njenu porodicu, odlučuje da žrtvuje sopstveni život u zamenu za očev. Međutim, nije smrt ono što čeka Belu, već čudan život radosti, magije i melanholije… Nova verzija čuvenog filmskog klasika. Sreda, 14. Januar, 19č
Varvari
(Srbija, 2014, 87min)
Režija: Ivan Ikić
Uloge: Željko Marković, Nenad Petrović „Flash“, Jasna Đuričić
Film „Varvari“ je tinejdžerska drama o odrastanju u svetu bez perspektive, portret jedne mlade generacije koja stasava u društvu izgubljenih vrednosti.

Junak priče Luka je mladić na pragu punoletstva koji, zajedno sa svojim najboljim drugom Flešom, vodi navijače lokalnog drugoligaškog tima iz predgrađa. Rastrzan između uslovne kazne, porodičnih problema i tajne veze sa devojkom jednog od fudbalera, Luka očajnički pokušava da pronađe svoje mesto u okruženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: