"Intervju" - trik, izraz slobode ili samo loš film?

Kontroverzna komedija "Intervju" noćas je konačno prikazana u nekim američkim bioskopima, a postala je i dostupna na brojnim onlajn platformama kao što su YouTube Movies, Google Play i Xbox Video. Reakcije publike su podeljene, a mnogi postavljaju pitanje, "da li je ovo bilo vredno onolike buke?"

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 25.12.2014.

11:05

Default images

Kompanija Sony je komediju o atentatu na predsednika Severne Koreje povukla sa repertoara nakon hakerskog napada i ozbiljnih pretnji, američka javnost je protestovala, oglasio se i Obama, za napad je optužen Pjongjang, a uz mnogobrojne internet kampanje u kojima se tražila "pravda za Intervju", pojavile su se i teorije zavere da je u pitanju marketinški trik.

Film, koji je u međuvremenu postao najbolje ocenjeni film u istoriji sajta IMDB, od sinoć je konačno dostupan, i dok producenti kažu da je u pitanju "pobeda slobode", sa jedne strane publika govori da su Set Rogen i Džejms Franko snimili "pun pogodak", dok sa druge mnogi kažu da je film besmislica.

"Naravno da želimo da zaradimo novac, kao i sa svakim drugim filmom, ali je najvažnije izraziti stav o slobodi, zauzeti se za slobodu govora, za slobodu da gledamo filmove koje želimo", rekao je Li Piterson, menadžer bioskopa Sinema vilidž u Njujorku.

Premijera je praćena uživo na brojnim svetskim sajtovima, a od jutros pristižu i prve kritike.

BBC prenosi nekoliko reakcija sa Tvitera:
  • Maksimus Klin - Uživao sam u filmu, mislim da je ovo dosad najbolji film Seta Rogena i Džejmsa Franka
  • Kajra Krejg - Gledao sam Intervju, veoma smešan film. Ništa manje nisam očekivao od Rogena i ekipe
  • Ejmi Snačez - Koristim svoja garantovana prava da kao Amerikanac gledam Intervju. Srećan Božić!
  • DeAna Siltiel - Intervju definitivno nije vredan ovolike halabuke. Smešan je, ali ne i vredan stresa i svega što ga je pratilo
  • Den Fild - Soni nije trebalo da objavi ovaj film, ne zbog pretnji, nego zato što je film užasan
  • Aditja Basrur - Gledala Intervju. Bačene pare.


Ni kritičari nisu preterano oduševljeni, sajt "Wired" piše da je film pun lošeg CGI i rupa u zapletu, AV Club je naveo da je možda u pitanju pobeda slobode govora, ali ne i trijumf oštre satire, Vašington post piše da je film "raspušten i nedisciplinovan, dok Blumberg ocenjuje da film donosi mnogo manje od događaja koji su ga pratili.

Takođe, komičar Lamar Vilson je rekao da je posle pet minuta filma želeo da digne u vazduh svoj TV, dok je sajt Voks uz naslov "Šest sekundi koje pokazuju zašto je Intervju očajan film" postavio sledeći insert:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: