Film “Top je bio vreo” u bioskopima od 15. januara

Film Slobodana Skerlića "Top je bio vreo", koji je premijerno prikazan na Festu, konačno stiže u bioskope širom zemlje od 15. januara, najavio je distributer "Megakom film".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2014.

14:55

Default images

Reditelj je preneo na veliko platno živu i tešku ljudsku dramu iz istoimenog romana Vladimira Kecmanovića. Gorko iskrena, potresna priča podseća na događaje u Sarajevu početkom devedesetih godina.

U fokusu su civili u ratu koji strepe od topovskih granata, a najviše od lokalnih uniformisanih branilaca grada. Ratne strahote se sagledavaju iz vizure dva dečaka. Igraju ih Stanislav Ručnov i Muhamed Dupovac, a profesionalni glumački ansambl predvodi Anita Mančić.

Mladi glavni junaci ispredaju izuzetnu i saosećajnu priču o gubitku, odrastanju u opkoljenom Sarajevu, prvoj zapaljenoj cigareti, milosrđu, moralnosti i hrabrosti.

Skerlićev film o ljudima koje je rat i zatekao i zakovao u stambenoj zgradi u kojoj su, koliko do juče, prilično mirno i prilično sirotinjski živeli, nagrađen je na brojnim festivalima.

U vreme premijere film je izazvao i polemike, jer je Kecmanović tvrdio da je Skerlić izneverio duh njegovog romana.

"Top je bio vreo" snimljen je u koprodukciji Srbije, Republike Srpske i BiH. Direktor fotografije je Dušan Joksimović, scenograf Kiril Spaseski, kostimograf Tatjana Radišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: