Oslobađanje bioskopa u Vladimircima

Grupa mladih ljudi iz Vladimiraca, kod Šapca, podstaknuta događajima u beogradskom bioskopu „Zvezda", stupila je u kontakt s Pokretom za okupaciju bioskopa i zatražila pomoć za obnavljanje lokalnog bioskopa u Vladimircima koji je prestao da radi pre skoro 20 godina.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

10:10

Default images

Kako bioskop nije privatizovan, već njim gazduje lokalna biblioteka „Diša Atić“, omladinci su od direktorke Jasmine Kojičić zatražili dozvolu da srede bioskopsku salu, koja čeka sredstva za adaptaciju već 20 godina.

Omladinci ističu da među njima ima onih koji nikada nisu bili u bioskopu i da ovo nije zahtev da se naprosto osposobi mesto za prikazivanje komercijalnog filma, već da se i u mestima van metropola iznađu načini društvenog upravljanja kulturnim dobrima i prostorima, koji bi doneli dobrobit svim građanima. Naročito je mladima potrebna mogućnost da oforme svoj autentični kulturni izraz u sredini u kojoj žive, i u tome nema razlike između mladih u Rimu, Beogradu ili Vladimircima.
Podršku ovoj ideji dali su producenti i ekipa filma „Mali Budo“, koji će besplatno ustupiti film za prikazivanje, a najavili su i svoj dolazak na projekciju. Umesto klasičnih ulaznica, omladinski pogon Udruženja „MladiCe“ prikupljaće od posetilaca priloge za svoj rad. Cena karte biće simbolična, a sav prihod pripašće Udruženju roditelja, staratelja i prijatelja dece obolele od raka „Čika Boca“.

Omladinci u saradnji s bibliotekom trenutno čiste bioskopsku salu i traže način da je zagreju, popravljaju platno, obezbeđuju ozvučenje i projektor...

"Pozivamo Vas na otvaranje bioskopa i projekciju filma zakazanu za sredu 18. decembra u 19 časova u bioskopskoj sali Doma palim borcima Posavotamnave u Vladimircima."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: