Omaž Žilniku na festivalu u Solunu

Na 55. Solunskom međunarodnom filmskom festivalu, koji počinje sutra, biće odata počast našem reditelju Želimiru Žilniku programom sa 13 njegovih filmova, a u zvaničnom programu biće prikazana tri filma iz Srbije, od kojih je jedan manjinska koprodukcija.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.10.2014.

17:56

Default images

Kako je najavio Filmski centar Srbije (FCS), uz retrospektivni program "Želimir Žilnik Tribute", poznati autor će u Solunu održati masterklas pod nazivom "Stvarnost i čudo".

Festival svečano otvara film "Beli bog" (White God) mađarskog reditelja Kornela Mundrucua, a 8. novembra zatvara "Golub sedi na grani razmišljajući o egzistenciji" (A Pigeon Sat on a Benć Reflecting on Existence) švedskog reditelja Roja Andersona.

U regionalnom programu "Balkan Survey" u glavnoj selekciji biće prikazani dugometražni filmovi "Varvari" Ivana Ikića i manjinska koprodukcija "Takva su pravila" hrvatskog reditelja Ognjena Sviličića, a u kratkometražnoj selekciji "Leto bez meseca" Stefana Ivančića.

Urednik Odeljenja međunarodne saradnje i promocije FCS-a Miroljub Vučković biće član međunarodnog žirija koji će ocenjivati filmove iz glavnog takmičarskog programa i dodeliti Zlatnog i Srebrnog Aleksandra, kao i prateće nagrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: