"Branio sam Mladu Bosnu" premijerno u Beogradu

Producentska kuća „Košutnjak film“ najavljuje premijeru igranog filma Srđana Koljevića „Branio sam Mladu Bosnu“ 14. oktobra 2014. godine u beogradskom Sava centru u 20.30 časova, a dan kasnije, 15. oktobra i u Novom Sadu u Areni cineplex. Od četvrtka, 16. oktobra, film će krenuti u distribuciju širom Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2014.

18:09

Default images

Godina 1914, jun 28. – Gavrilo Princip i drugovi, mladići koji snivaju o slobodi, izvršiće atentat na prestolonaslednika Austrougarske monarhije koja je okupirala njihovu zemlju. Na suđenju koje sledi, u najvažnijem sudskom procesu 20. veka, braniće ih mladi pravnik Rudolf Cistler. Kad upozna zanose i ideale svojih branjenika, naći će se u vrtlogu emotivne drame, spreman na najveći rizik. Ovo je njegova priča.

"Mislim da je važno ispričati pozitivnu priču o uzornoj moralnosti, hrabrosti i nepokolebljivosti, oslikanu u liku Rudolfa Cistlera, upravo zato što su takvi primeri retki, i zato što danas nedostaju više nego ikada. Srećan sam što su svi glumci ostvarili odlične uloge, a posebno zato što su debitanti koji su tumačili likove mladobosanaca upečatljivo doneli iskrenu čistotu zanosa i idealizma, toliko važnog za ovu priču", kaže scenarista i reditelj Srđan Koljević.
Foto: Promo Košutnjak film
Producent Zoran Janković sa ponosom ističe da je ovo jedini filmski projekat kojim će se ove godine obeležiti stogodišnjica od početka Prvog Svetskog rata.

"Posle mnogo prolongiranja, peripetija i priprema koje su trajale više od godinu dana, motivisan pričom i odličnim scenarijom koji je napisao Srđan Koljević, doneo sam odluku da počnemo rad na ovom projektu. Osećao sam obavezu i dužnost da obeležimo taj događaj, koji je jedan od važnijih u našoj istoriji. Izuzetno sam zadovoljan jer mogu da kažem da smo napravili sjajan film koji će u domaćoj kinematografiji imati zapaženo mesto", objašnjava producent filma Zoran Janković.
Foto: Promo Košutnjak film
U filmu učestvuju naši afirmisani glumci: Nikola Rakočević, Nebojša Glogovac, Vuk Kostić, Boris Isaković, Dragan Petrović-Pele, Ljubomir Bandović, Branislav Lečić, Rale Milenković, Irfan Mensur, Bane Tomašević, kao i cela generacija novih glumačkih imena: Milan Marić, Miloš Đurović, Vaja Dujović, Vučić Perović, Marko Grabež, Marko Pavlović...

Producent je Zoran Janković, direktor fotografije Goran Volarević, kostimograf Boris Čakširan, scenograf Zorana Petrov, montažer Petar Putniković, umetnički direktor Slobodan Terzić, masker Marinela Spasenović, a za muziku je angažovana Bilja Krstić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: