Al Pačino: Ja nisam hteo "Kuma", oni nisu hteli Branda

Al Pačino kaže da nije želeo da igra Majkla Korleonea u legendarnom "Kumu" i da je smatrao da je reditelj Frensis Ford Kopola "pomalo lud" zato što je insistirao na tome da baš on nosi film uz Marlona Branda.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

10:09

Default images

Odavno je poznato da je tada nepoznati Pačino dobio ulogu ispred tada mnogo "jačih" rivala Džeka Nikolsona, Roberta Redforda i Vorena Bitija, kao i tada malo poznatog Roberta de Nira. Međutim, čuveni glumac je sada otkrio da je njegov angažman bio u suprotnosti sa željama vodećih ljudi kompanije "Vorner bros", koji su želeli "istaknutu zvezdu".

"Ja nisam želeo da radim 'Kuma'. Nisam znao šta se dešava. Mislio sam 'kako ću da odigram ovo'. Niko me nije želeo, osim Kopole, za koga sam tada mislio da je pomalo lud. On je želeo samo mene. Čak sam mu i rekao 'Frensis, šta radiš, ne žele me'. Naravno, studio je govorio 'ko je ovaj klinac, šta vidite u njemu'", rekao je Pačino za magazin "Loaded".

Kopola je Pačina primetio u pozorištu u ulozi tinejdžera narkomana u predstavi "Da li tigar nosi kravatu?" ('Does a Tiger Wear a Necktie?), za koju je nagrađen Tonijem.

"Video me je u toj predstavi, dobio sam Tonija, i prosto sam mu se dopao. Moram da kažem, imao sam dosta sreće, jer je on veliki čovek i želeo je baš mene. Mislio sam da će izgubiti posao. Nisu hteli ni Branda", otkrio je Pačino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: