"Okean" Tamare Drakulić na festivalu u Jihlavi

Film „Okean“ rediteljke Tamare Drakulić u takmičarskoj je kategoriji Between the Seas na ovogodišnjem Festivalu dokumentarnog filma u Jihlavi u Češkoj, najvećem festivalu tog tipa u istočnoj Evropi.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

15:35

Default images

Film „Okean“ snimljen je na putovanju teretnim kargo brodom preko Atlantskog okeana. Rediteljka kroz ovo putovanje pokušava da dočara doživljaj smrti bliske osobe, pristupajući temi na intiman i ličan način. Po svojoj formi ”Okean” je film esej, žanr koji sjedinjuje igrani, dokumentarni, često i eksperimentalni film.

Tamara Drakulić je 2012. godine debitovala filmom ”Ljuljaška”, snimljenim na putovanju od istočne do zapadne obale Amerike, koji je premijerno prikazan u Dvorani kulturnog centra Beograd.

Ovogodišnji filmski festival u Jihlavi na kome će se takmičiti „Okean“ održava se od 23. do 28. oktobra.

Ocean TRAILER from ljuljaška on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: