Preminula glumica Elizabet Penja

Kubansko-američka glumica Elizabet Penja preminula je 14. oktobra u Los Anđelesu u 55 godini posle kraće bolesti, prenose agencije.

Kultura

Izvor: Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.10.2014.

11:33

Default images

Rođena u Nju Džerziju u porodici kubanskih imigranata, Elizabet Penja je imala četrdesetogodišnju karijeru u Holivudu.

Igrala je u filmovima "La Bamba", "Džejkobova lestvica", "Gas do daske". U filmu Džona Sejlisa "Usamljena zvezda" igrala je nastavnicu istorije koja se ponovo povezuje sa starom ljubavlju koju je igrao Kris Kuper.

Penja je igrala i u serijama "Zakon u Los Anđelesu" i "Moderna porodica" gde je glumila majku lika Sofije Vergare.

Prvu ulogu imala je u sitkomu "I Married Dora" iz osamdesetih, gde je igrala kućepaziteljku iz El Salvadora koja se udaje za svog poslodavca kako bi izbegla deportaciju.

Penja je glas pozajmila likovima u filmu "Neviđeni", serijama "Liga pravde" i "American Dad" Seta Mekfarlena. Njeno poslednje ostvarenje je drama "Matador".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: