Na prodaju - gremlin, osmi putnik, leteći skejt...

Ako ste uvek želeli da posedujete Betmenovo odelo, leteći skejtbord iz "Povratka u budućnost", kožnu jaknu T-800 ili masku orka iz "Gospodara prstenova" (i imate dovoljno novca), sada imate priliku da ostvarite svoje snove.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 14.10.2014.

14:53

Default images

Na sajtu "PropStore" će u četvrtak od 17 časova po našem vremenu biti organizovana još jedna velika aukcija filmskih rekvizita u kojoj će na prodaju biti ponuđeni neki istinski dragulji iz proteklih tridesetak godina.

Ponuđeno je 378 predmeta iz više desetina filmova - od "Osmog putnika" (Alien, 1979) do "Zulender " (Zoolander, 2001), a procene su da će se cene kretati od dvadesetak funti pa sve do 80.000 funti.

Zanimljivo je da najskuplji predmet nikada nije zaista korišćen na nekom setu, ali on ima kultnu vrednost - u pitanju je čuvena "kapo" stolica namenjena Kući Harkonen ("Dina", Frenk Herbert), koju je dizajnirao i navodno lično koristio legendarni pokojni dizajner H. R. Giger.

Stolica je izrađena od aluminijuma i bila je namenjena nikada snimljenoj adaptaciji Herbertove "Dine" Alehandra Hodorovskog. Kako Linč u svojoj osporavanoj verziji nije koristio nijedan od Gigerovih koncepata, švajcarski naderalista je prodavao replike "kapo" stolica za više desetina hiljada dolara.

Osim toga, na aukciji se nalaze i Riplin bacač plamena iz "Osmog putnika" (procenjena cena 25.000-35.000), lutka "kraljice" iz "Osmog putnika" (1/4 veličina, cena do 30.000 funti), leteći skejtbord iz "Povratka u budućnost", kostim Arnolda Švarcenegera iz "Terminatora 2", policijska košulja sa "ranama od tečnog metala" koju je nosio Robert Patrik (T-1000 iz Terminatora 2), mač glavnog zlikovca iz prvog "Gorštaka", niz maski iz pre-nolanovskog Betmena, uniforma pilota iz originalne "Battlestar Galactice", prototip jednog od robota iz "Baterije nisu uključene" (Batteries Not Included, 1987), kostim Veslija Snajpsa iz filma "Blejd 2", upaljač Džona Konstantina iz verzije sa Kijanu Rivsom (2005), spržen i iscepan kostim i policijska značka Džona Meklejna (Brus Vilis) iz "Umri muški: sa osvetom" (1995), kaciga i kostimi nekoliko Sudija iz "Dreda" (2012), školska uniforma koju je nosio tada dečak Kristijan Bejl u Spilgerovom delu "Empire of the Sun" (1982), "kostim" Mile Jovović iz "Petog elementa" (1997), klapa sa seta "Indijana Džons: Otimači izgubljenog kovčega" (1981), bočica sa otrovom iz starog Džejmsa Bonda "Moonraker" (1979), Rokijev šorc iz trećeg dela (1982), zelena karta Tonija Montane (Al Paćino) iz "Lica sa ožiljkom" (Scarface,1983), razne stvari iz Star Warsa i Star Treka, gomila fotografija, postera i suvenira sa setova...

Sve fotografije možete pogledati na ovom linku, a na ovom linku možete da registrujete svoj nalog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: