Ništa nije sveto, pa čak ni Tetris

Teško je naći pravi uvod za ovakvu vest, pa je možda najbolje da bude zanatski - jedan holivudski studio spreman je da ekranizuje legendarnu video igru Tetris i to kao "ozbiljan, epski, naučno-fantastični film".

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

10:46

Default images

Tetris je jedna od najpoznatijih igara svih vremena, delo je ruskog naučnika Alekseja Pajitnova i tokom tri decenije postojanja, od 6. juna 1984. godine do danas, stigla je na skoro svaki uređaj i skoro svaki ekran poznat čovečanstvu, od Commodorea 64, preko Game Boya i moćnih digitrona, do mobilnih telefona i moćnih konzola. Sada je očigledno vreme i za veliko platno.

Industrija video igara je odavno postala veliki biznis, a milijarde koje se tamo obrću često se preliju i podmazuju holivudsku mašineriju. Iako su katastrofalni transferi sa monitora na platno i dalje česti, sve više je onih koji "razbiju kase", ali je zaista teško zamisliti kako će izgledati "Tetris".

Igra u kojoj igrač slaže oblike sastavljene od četiri kockice na statičnom ekranu imao je naznake "priče" tek u nekim nezvaničnim verzijama, ali Lari Kasanof, izvršni direktor kompanije "Threshold Entertainment", nije zabrinut.

Čovek čija je kompanija potpisala ekranizaciju "Mortal Kombata" smatra da je filmska industrija odavno promenjena i da je snaga brenda ključna.

"Brendovi su nove zvezde Holivuda. Imamo već priču iza Tetrisa koji pravi mnogo maštovitiju celinu. To će biti veliki, epski naučno-fantastični film. Ovo nije film sa gomilom linija koje trče ekranom", rekao je Kasanof za "Volstrit džornal".

On je istakao i da se nada da će posle filma moći da ojača brend Tetrisa (?!) i da stvara "osnovu za lokacijsku zabavu, baziranu na tome koliko je projekat epski".

Ako je za neku utehu, bar se ne spominje Uve Bol kao reditelj.

Šta vi mislite?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: