Stiven King "nije verovao" u „Bekstvo iz Šošenka“.

Stiven King nije previše razmišljao kada je mladi sineasta Frenk Darabont zatražio da od njegove kratke priče, „Rita Hejvort i iskupljenje u Šošenku“ napravi film. Dozvolio mu je, ali je ipak bio skeptičan u uspeh, prenosi "Huffington Post".

Kultura

Izvor: Huffington Post

Četvrtak, 25.09.2014.

16:56

Default images

Kada ga je Darabont pitao koliko novca želi za prava, King je bio nonšalantan.

„Kada me je pitao za novac, nisam imao predstavu. Rekao sam mu da mi pošalje ček na 1.000 dolara i napiše scenario, i ukoliko se nešto desi sa tim, možda ćemo zaraditi malo novca, ukoliko sve propadne, vratiću mu ček“, izjavio je King.

Međutim, na njegovo prijatno iznenađenje, ostvarenje iz 1994. godine smatra se jednim od najboljih filmova svih vremena, a Oskara je propustilo usled izuzetno jake konkurencije – „Forest Gamp“ je nadjačao „Bekstvo iz Šošenka“ i „Petparačke priče“.

Međutim, čak i kada je dobio priliku da pročita scenario, King je imao određenih sumnji u vezi sa potencijalom Darabontovog filma.

„Pomislio sam da nema šanse da će od ovoga napraviti film. Ima previše razgovora i priče. Odličan je, ali jednostavno ima previše priče“, izjavio je King u vezi sa scenarijom.

Međutim, na samom kraju, King nikada nije morao da unovči taj ček.

„Svi su zaradili mnogo novca, a ja sam uramio Frenkovih 1.000 dolara i poslao mu ih natrag“, izjavio je King.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: