Umrla američka glumica Poli Bergen

Američka glumica i pevačica Poli Bergen, najpoznatija po ulozi u filmu "Rt Straha" iz 1962. godine, a u novije vreme po serijama "Porodica Soprano" i "Očajne domaćice", umrla je u 84. godini.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2014.

13:52

Default images

Kako prenose američki mediji, Bergen je započela karijeru sa 20 godina. Igrala je vodeće uloge na filmu, televiziji i pozorišnim mjuziklima i snimila desetak albuma. Vodila je i uspešnu kompaniju za proizvodnju kozmetičkih proizvoda koja je nosila njeno ime.

Godine 1958. osvojila je Emi nagradu za ulogu pevačice Helen Morgan u tada veoma popularnoj seriji "Playhouse 90".
Poli Bergen sa Karlom Rejnerom; Foto: Beta/AP
Tokom 1950-ih snimila je tri komedije sa Dinom Martinom i Džerijem Luisom (U ratu sa vojskom, To je moj sin, Lutka), a 1962. igrala je u čuvenom trileru Lija Tomsona "Rt straha" u kojem su joj partneri bili Robert Mičam i Gregori Pek.

Fanovi serije "Očajne domaćice" znaju je kao majku Linet Skavo (Felisiti Hofman), a ljubitelji Sopranosa kao ljubavnicu pokojnog oca Tonija Soprana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: