Ko su favoriti Filmskog festivala u San Sebastijanu?

Film "Samba" francuskih reditelja Olivijea Nakaša i Erika Toledana zatvoriće danas 62. Međunarodni filmski festival u San Sebastijanu.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 27.09.2014.

09:08

Default images

Ukupno 17 filmova se takmiči za Zlatnu školjku, među kojima "Casanova Variations" američkog reditelja Majkla Sturmingera s Džonijem Malkovičem, "En chance til" (Druga prilika) Dankinje Suzan Ber, "Automata" Španca Gabea Ibanjesa sa Antonijom Banderasom, "Une nouvelle amie" (Nova devojka) Francuza Fransoaa Ozona i "La isla minima" (Močvara) Španca Alberta Rodrigesa.

U zvaničnoj konkurenciji je film sarajevskog reditelja i oskarovca Danisa Tanovića "Tigers" (Tigrovi) u koprodukciji Francuske, Indije i Velike Britanije.

Na festivalu, koji je počeo 19. septembra, prikazana je retrospektiva filmova iz istočne Evrope povodom 25 godina od pada Berlinskog zida.
Foto: Outnow.ch
Posebne nagrade biće uručene glumcima Denzelu Vašingtonu i Benisiju del Toru, naveli su ranije organizatori filmske smotre.

Sedmočlanim žirijem predsedava španski producent Fernando Bovaira, poznat kao producent filmova "Duhovi u nama" (The Others) iz 2001. godine s Nikol Kidman u glavnoj ulozi i "Nebo boje vanila" (Vanilla Sky) (2001) s Tomom Kruzom.

Međunarodni filmski festival u San Sebastijanu ustanovljen je 1953. godine. Održava se svake godine u San Sebastijanu, baskijskom gradu u Španiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: