Goran Višnjić će biti novi Džejms Bond?

Svetski mediji već neko vreme uveliko spekulišu ko bi mogao da igra tajnog agenta 007 u novom filmu dugovečnog serijala. Jedan od kandidata je i hrvatski glumac Goran Višnjić - on te spekulacije, za sada, ne želi da komentariše.

Kultura

Izvor: Izvor: Jutarnji/Autorka: Klara Rožman

Ponedeljak, 22.09.2014.

09:25

Default images

"Već vidim našeg Šimu kako kao novi Bond, Džejms Bond, ulazi u kadar i kaže: "shaken, not stirred" - mašta dobar prijatelj Gorana Višnjića do koga je doprla vest koju su ovih dana preneli svi svetski portali. Mediji kalkulišu da se upravo šibenskom glumcu sa holivudskom adresom smeši uloga života najpoznatijeg tajnog agenta,piše Jutarnji.

Višnjić bi, nagađa se, trebalo da nasledi Danijela Krejga koji po ugovoru mora da snimi još dva nastavka filma (snimanje prvog filma počinje u decembru 2014, potvrdila je producentska kuća Eon), nakon čega bi trebalo da dođe red na novog agenta 007, 42-godišnjeg Višnjića, koji to u subotu u Rimu, na otvaranju “Roma Fiction Festa”, nije želio ni da potvrdi ni da demantuje.

"Ne bi bilo profesionalno da pričam o ulogama za koje nisam siguran da ću ih odigrati. Naravno da mi laska činjenica što me mnogi vide kao idealnog za ulogu Bonda", rekao je glumac tokom boravka u Rimu. Ovo nije prvi put da se Višnjić ističe kao jedan od favorita za ovu rolu. 2005. godine bio je jedan od četiri za prestižnu ulogu, koja je na kraju dodeljena Krejgu.

"Goran je tada redovno odlazio u London, a snimio je i dve zadane probne filmske scene. U jednoj je u najboljem maniru Šona Konerija ušao u sobu i devojci koja se umotala u prekrivač i protezala na krevetu rekao: "My name is Bond, James Bond".

Druga scena bila je jedna od onih koju su ljubitelji Bonda mogli da vide u filmu "The Girl with the Dragon Tatoo" - kažu glumčevi prijatelji, koji otkrivaju da će hrvatski proslavljeni glumac na proleće nastaviti da snimati “Extant”, novu CBS-ovu televizijsku seriju čiji je producent Stiven Spilberg, a u kojoj glavne uloge imaju Višnjić i oskarovku Hale Beri.

"Nastavak serije počinje da se snima u januaru, a planira se da će snimanje potrajati do maja 2015. godine. Potom će Goran doći u Hrvatsku, gde će se priključiti ekipi koja radi na filmu o generalu Anti Gotovini, a koju predvodi Antun Vrdoljak. Taj film počinje da se snima u aprilu, a kako će Goran tada biti zauzet zbog snimanja televizijske serije," - otkrivaju Višnjićevi prijatelji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: