Ikiću gran pri Živojin Žika Pavlović za "Varvare"

Reditelj Ivan Ikić dobitnik je gran pri "Živojin Žika Pavlović" za režiju filma "Varvari" na večeras zatvorenom sedmom Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije (LIFFE).

Kultura

Izvor: Beta

Nedelja, 14.09.2014.

09:25

Default images

Reditelj koji nije mogao da prisustvuje završnoj večeri četvorodevog festivala u Kulturnom centru u Leskovcu, dobio je, po tradiciji, i vaučer na iznos od 2.000 evra od Filmskog centra iz Beča.

Druga nagrada za ražiju pripala je Slobodanu Skerliću za film "Top je beo vreo", koji je 9. septembra otvorio LIFFE, a treću nagradu osvojio je Roki Bičeku za režiju "Razrednog neprijatelja".

Žiri kojeg su činili glumica Radmila Živković i reditelji Miloš Miša Radivojević i Stole Popov, dodeli su i dve glumačke nagrade.

Glumica Anita Mančić dobila je nagradu "Zlatni lešnik" za najbolju ženski ulogu u filmu "Top je bio vreo", a najboljim glumcem proglašen je Igor Samobor za ulogu u filmu "Razredni neprijatelj".

Umetnički direktor Festivala filmske režije Drako Bajić najavio je da će naredna manifestacija biti i bolja i veća.

"Neću da zatvorim festival nego ću reći da će sledeće godine on biti bolji od ovoga. Imaćemo i veću salu, ja se nadam, a siguran sam da ćete vi ostati verni jer su gledaoci najvredniji za nas. U vašim apaluzima ugrađena je budućnost novih umetničkih dela", kazao je Bajić.

Ovogodišnji LIFFE održan je pod pokroviteljstvom grada Leskovca i Ministartsva kulture Srbije, kao i uz pomoć mnogih sponzora među kojima su Filmski centar Srbije i Jugoslovenska kinoteka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: