Ko je razbesneo Breda Pita?

Reditelj i scenarista Dejvid Ajer ovog oktobra predstaviće svoj novi film “Bes” (Fury), ratnu dramu u kojoj glavnu ulogu tumači Bred Pit.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 10.09.2014.

15:03

Default images

Tek dovršeni “Bes” dobio je 10. septembra svoj finalni trejler. Snimljen prema istinitoj priči, u režiji Dejvida Ajera, ovaj napeti ratni film prikazuje poslednje mesece Drugog svetskog rata.

“Bes” je M4A3E Sherman tenk kojim upravlja narednik Vordedi (Pit), iskusni američki vojnik koji nakon borbi u Africi dolazi u Evropu. Zajedno s nekolicinom mladih vojnika njegova oklopna jedinica pokuša će nemoguće—probiti se do glavnog nacističkog štaba.
U filmu se osim Breda Pita pojavljuju i Šaja LaBaf i Džejson Isak , a zanimljivo je da se pre snimanja filmska ekipa pripremala početkom septembra 2013. godine u Herdforširu u Engleskoj u kojem je Pit i naučio da upravlja tenkom M4A3E Sherman.

Meštani su ga često mogli videti za njegovim upravljačem na okolnim livadama, a prave scene snimljene su nekoliko nedelja kasnije u okolini Oksfordšira. Autentičnosti filma dprinosi i originalni artefakti korišteni u filmu poput premijernog nastupa pravog nemačkog tenka “Tigar” iz II svetskog rata po prvi put u istoriji sedme umetnosti.

Američka premijera filma zakazana je za 17. oktobar, a sledećeg dana film će svečano zatvoriti i London Film Festival. "Bes" je svakako jedan od filmova na koje filmska industrija računa narednih meseci, a kakva nas filmska jesen ove godine očekuje, pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: