“Birdman” u Srbiji u martu 2015.

Novi film Alehandra Gonsalesa Injaritua "Čovek ptica - Neočekivani uspeh neznanja" (Birdman or The Unexpected Virtue of Ignorance) nakon otvaranja Filmskog festivala u Veneciji u domaće bioskope stiže u martu 2015. godine.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

20:14

Default images

Ostvarenje u kojem glavnu ulogu tumači Majkl Kiton, otvorilo je 27. avgusta 71. Venecijanski filmski festival. Sudeći prema reakcijama brojnih filmskih kritičara i publike nakon premijernog prikazivanja, postavio je visoke standarde za ostale filmove koji će biti prikazani u narednih devet dana.

Premijeri filma u Veneciji pored Kitona, prisustvovali su i Edvard Norton, Ema Stoun, Ejmi Rajan, kao i reditelj filma Alehandro Gonsales Injaritu koji nije mogao da sakrije oduševljenje.
Beta/AP
Majkl Kiton u filmu “Čovek ptica” tumači lik ostarelog glumca, koji pokušava da povrati slavu i postavi predstavu na Brodveju zasnovanu na romanu Rejmonda Karvera. Proganja ga lik filmskog superheroja Birdmana koji ga je proslavio na početku karijere. U danima i noćima do otvaranja, nastavlja da se bori sa svojim egom i pokušava da povrati svoju porodicu, karijeru i sebe.

“Čovek ptica” je crna komedija u kojoj pored Kitona igraju Edvard Norton, Zak Galifijanakis, Ema Stoun i Naomi Vots. Kiton se proslavio u filmovima “Betman”, “Povratak Betmena” i “Mnogo buke ni oko čega”.
Beta/AP
Meksički reditelj Alehandro Gonsales Injaritu svetsku slavu stekao je filmskom trilogijom o smrti koju čine hvaljena i nagrađivana ostvarenja „Pasji život“ (Amores Perros), „21 gram“ i „Vavilon“ (Babel).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: