Revija nezavisnog filma off-filma u "Srpskom Holivudu"

Četvrta Revija nezavisnog off-filma Srbije biće održana od danas do 3. avgusta u selu Mutanj, na planini Rudnik, u takozvanom "Srpskom Holivudu", najavilo je producentsko preduzeće "Fiks Fokus" iz Beograda.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

09:16

Default images

Revija je takmičarskog karaktera i prikazaće šest filmova u konkurenciji i četiri van konkurencije. To su dugometražni i srednjemetražni filmovi koje autori snimaju u "kućnim radionicama", sa porodicama, komšijama i prijateljima, produkcijski potpuno van okvira zvanične srpske kinematografije.

"Srpski Holivud" je "ustanovio" mladi fimofil Ivan Jakovljević, u lokalnom okruženju poznatiji kao Ivo-Car. Na strmoj livadi na vrhu brda Straževica podigao je tri i po metra visoka slova HOLYWOOD, koja se vide sa Ibarske magistrale čak i noću, jer su osvetljena.

Program će početi vatrometom i prikazivanjem, van konkurencije, kratkog filma Miroslava Bate Petrovića "Cerska bitka", povodom 100 godina od izbijanja Prvog svetskog rata.

U konkurenciji su "Pan-film" autora i producenta Radiše Stanišića iz Pančeva, "Avanture Ive-Cara II" autora Jakovljevića, produkcija "Srpski Holywood Mutanj", "Beskonačni hodnik" Bojana Stefanovića, produkcija "Requiem Films" iz Vršca, "Između smrti i jave" Marka Backovića i "Naprata" Mladena Milosavljevića, oba u produkciji "Panzova Pictures" iz Pančeva i "Pali anđeo" autora i producenta Marka Marinkovića iz Kruševca.

Van konkurencije biće prikazan peti nastavak filmskog serijala "Potpisani" Marka Kovača, produkcija MK Art Studio iz Beograda, dok će Festival "Kratke forme" iz Gornjeg Milanovca gostovati sa kratkim filmom "Žena" autorke Adel Oberto iz Italije.

Poslednje večeri biće dodeljene nagrade i prikazan "Bonus-film".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: