Gran pri "Naisa" Borisu Milivojeviću

Najviše priznanje 49. filmskih susreta u Nišu, Gran pri "Naisa" pripalo je odlukom stručnog žirija glumcu Borisu Milivojeviću za ulogu u filmu "Spomenik Majklu Džeksonu", saopšteno je na sinoćnoj svečanoj ceremoniji dodele nagrada u Niškoj tvrđavi.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 30.08.2014.

10:33

Default images

U ime laureata koji nije bio u Nišu, nagradu je primio reditelj tog filma Darko Langulov.

Nagrada "Car Konstantin" za najbolju glavnu mušku ulogu pripala je Srđanu Todoroviću za ulogu u filmu "Atomski zdesna", a on je prilikom prijema nagrade rekao da to priznaje posvećuje njegovom nedavno preminulom ocu Bori Todoroviću.
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikoliæ
Nagrada "Carica Teodora" za najbolju glavnu žensku ulogu pripala je Aniti Mančić za ulogu u filmu "Top je bio vreo".

Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Nebojši Iliću za ulogu u filmu "Montevideo, vidimo se", a povelju za izuzetnu žensku ulogu dobila je Hana Selimović za ulogu u filmu "Neposlušni".
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikoliæ
Najuspešniji epizodisti bili su Ivan Ðorđević (film "Neposlušni") i Hristina Popović ("Atomski zdesna").

Nagrada za debitantsku ulogu dodeljena je Brankici Sebastijanović za ulogu u filmu "Kad ljubav zakasni", a ova glumica je od strane niške publike proglašena glumicom festivala.
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikoliæ
Žiri je povelje dodelio i najuspešnijim stranim glumcima u srpskom filmu: Nataši Janjić za ulogu u filmu "Atomski zdesna", Branku Ðuriću za uloge u filmovima "Montevideo, vidimo se" i "Atomski zdesna", kao i Branki Stanić za ulogu u filmu "Ðečaci ulice Marksa i Engelsa".

Stručni žiri činili su Dragana Varagić, predsednica, Predrag Ejdus i Dubravko Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: