Nastavljeno snimanje sedmog dela Ratova zvezda

Filmska ekipa reditelja Džej-Džeja Abramsa nastavila je snimanje sedmog nastavka filma "Ratovi zvezda" u britanskom studiju Pajnvud, prenose danas britanski mediji.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 29.08.2014.

19:24

Default images

Snimanje je bilo obustavljeno tokom letnjeg perioda, ali i zbog povrede 71-godišnjeg glumca Harisona Forda koji je 7. juna udario nogu o hidraulična vrata.

Snimanje filma počelo je u maju u Londonu. U novom filmu pored starih glumaca Harisona Forda, Keri Fišer i Marka Hamila, igraju i novi, mladi glumci.

Sedmi nastavak biće peti koji se snima u Velikoj Britaniji, a premijera se očekuje 18. decembra 2015.

Originalnu trilogiju čine "Ratovi zvezda: Nova nada" (1977), koju je režirao Džordž Lukas (George Lucas), "Imperija uzvraća udarac" (1980) Irvina Keršnera (Kershner) i "Povratak džedaja" (1983) u režiji Ričarda Markana (Rićard Marquand).

Potom je snimljena "prikvel" trilogija, to jest epizode 1, 2 i 3, a to su "Fantomska pretnja" (1999), "Napad klonova" (2002) i "Osveta sita" (2005). Sve tri je režirao Džordž Lukas.

"Prikvel" trilogija, donekle uz izuzetak "Osvete sita", naišla je na loš prijem kod kritike, ali je svejedno bila "razbijač bioskopskih blagajni" kao i originalna trilogija.

Serijal "Ratovi zvezda" postao je fenomen pop kulture, lansirajući nove filmove na tu temu, knjige, kompjuterske igrice i televizijske serije.

Magazin Forbs objavio je da sveukupan prihod od brenda "Star Wars" tokom 28 godina postojanja iznosi više od 20 milijardi dolara. To je najuspešnija filmska licenca u istoriji kinematografije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: