Otac "Sopranovih" otkriva kraj serije... Ili ne?

Na nekoliko sati činilo se kao da je tvorac čuvene serije „Porodica Soprano“, Dejvid Čejs, napokon otkrio sudbinu Tonija Soprana. Međutim, odgovor na pitanje o sudbini čuvenog mafijaša nikada neće biti toliko prost koliko bismo voleli, piše Gardijan.

Kultura

Izvor: Guardian

Četvrtak, 28.08.2014.

13:16

Default images

Napomena: Ukoliko niste gledali seriju "Porodica Soprano" - nemojte da čitate ovu vest.

U pitanju je možda jedna od najvećih televizijskih misterija. Kada se serija „Porodica Soprano“ završila naglim zatamljivanjem ekrana nakon porodične večere, usledilo je sedam godina spekulacija. Da li je Toni Soprano ostao živ ili ga je neko ubio?

Kreator serije Dejvid Čejs je do sada odbijao da da jasan i definitivan odgovor, ali izgleda da se, bar na trenutak, predomislio. Kolumnistkinja sajta „Vox“, Marta Nočimson, potvrdila je da joj je Čejs napokon dao odgovor na goruće pitanje u vezi sa tim da li je Toni Soprano mrtav:

„Odrečno je odmahnuo glavom, i jednostavno rekao: Ne, nije.“ To je bilo sve, napisala je Nočimsonova.

Iako se na trenutak činilo da je dugogodišnja misterija rešena, Čejs je za sajt „Vulture“ rekao da je "pogrešno protumačena njegova izjava".

„Novinarka sajta Vox je pogrešno shvatila ono šta je Dejvid u tom intervjuu rekao. Da prosto citirate Čejsa koji govori da Toni Soprano nije mrtav ne bi bila istina. Postoji znatno širi kontekst u vezi sa tom izjavom i ona kao takva nije istinita. Pogotovo zato što je Čejs nebrojeno puta rekao da sudbina Tonija Soprana nije poenta. Potpuno je beskorisno nastavljati potragu za odgovorom. Finalna scena u seriji pokreće pitanje "smisla", na koje ne postoji tačan ili netačan odgovor“, stoji u članku.

Na nesreću mnogih, pored "trijumfa" zbog činjenice da smo, bar na kratko, dobili odgovor na pitanje koje je mučilo mnoge sve ove godine, prava istina je da nikada nećemo saznati da li je Toni Soprano umro/ubijen na kraju serije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: