Večeras počinje Festival glumačkih ostvarenja

Tradicionalni Festival glumačkih ostvarenja biće otvoren na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi, a do 29. avgusta biti prikazano 11 filmova za nagrade.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 23.08.2014.

09:23

Default images

Niški kulturni centar, kao organizator "Filmskih susreta" koji se održavaju 49. put, naveo je da je otvaranje zakazano za 20.30 časova, a pre svečanog otvaranja u Gradskoj kući glumce će po tradiciji primiti gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Predsednica stručnog žirija predstojećih "Filmskih susreta" je glumica Dragana Varagić, a članovi su glumci Predrag Ejdus i Dubravko Jovanović.

Umetnički direktor, kao i prethodne dve godine je glumac Dragan Vujić Vujke.

U konkurenciji za glavne nagrade festivala biće prikazani filmovi: "Montevideo, vidimo se", "Vojna akademija", "Atomski zdesna", "Kad ljubav zakasni", "Spomenik Majklu Džeksonu", "Top je bio vreo",

"Varvari", "Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa", "Lav Hanter" ,"Mamula" i "Neposlušni".

Kao gostujući film biće prikazan film "Lauš", posvećen životu glumca Žarka Lauševića.

Po tradiciji, glumci će konkurisati za najvažnije festivalsko priznanje - Gran pri "Naisa", kao i za nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu "Carica Teodora" i "Car Konstantin", povelje za glavnu žensku i mušku ulogu, nagrade za najbolju žensku i mušku epizodu, i za najboljeg debitanta.

Nagradu Udruženja filmskih glumaca Srbije za životno delo dodeljena je glumcu Miši Janketiću i ona će biti uručena prve večeri festivala posle svečanog otvaranja, saopšteno je ranije iz tog udruženja.

Simovićeva je rekla Tanjugu da ove godine neće biti dodeljena nagrada kompanije "Novosti" "Ona i on".

Ona je kazala da je sve spremno za početak festivala koji su finansijski pomogli grad sa 18 miliona dinara i Ministarstvo kulture i informisanja sa pet miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: