Trstenik dobija bioskop na otvorenom

Besplatan bioskop na otvorenom, u okviru projekta Summer Cinema Zone 2014. održaće se u periodu od 18. do 22. avgusta na Omladinskom trgu u Trsteniku.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 17.08.2014.

18:29

Default images

Tokom četiri avgustovske večeri biće prikazano osam domaćih i stranih filmova, za decu i odrasle. Organizator ovog projekta je Udruženje građana „Inicijativa mladih Trstenik“ u saradnji sa Narodnim univerzitetom Trstenik.

Festival će 18. avgusta otvoriti animirana avantura „Tvrd orah“ (The Nut Job).

„’Summer Cinema Zone 2014.’ je ideja koja treba za kratko vreme da oživi kulturu gledanja filmova na velikom platnu, organizovanim besplatnim prikazivanjima kultnih filmskih ostvarenja na otvorenom. Cilj ovog projekta je da se sugrađanima pruži ugođaj gledanja filmova na otvorenom, što do sada u skorijem vremenskom periodu nije viđeno na prostoru opštine Trstenik“, rekao je Nikola Ćurčić, predsednik UG „Inicijativa mladih Trstenika“.„Želimo da obogatimo kulturni sadržaj tokom leta, da okupimo veliki broj mladih ljudi na jednom mestu i na taj način stvorimo kultno mesto i centar omladinskih dešavanja tokom letnjih meseci u našem gradu.“
Ćurčić je dodao da veruje kako ovakav događaj može da izazove veliko interesovanje među mlađom i starijom publikom.

„Trudili smo se da izborom filmova zadovoljimo sve ukuse gledalaca i nadamo se da smo u tome uspeli“, naveo je on.

Projekat „Summer Cinema Zone 2014“ finansira Opština Trstenik u okviru programa - Finansiranje programa od javnog interesa koje realizuju udruženja i organizacije civilnog društva. Prvi put se ovakav događaj oranizuje u Trsteniku i želja organizatora je da projekat dobije regionalni karakter i okupi publiku iz susednih gradova i opština iz regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: