Avgust u bioskopu - strip, drama, akcija, triler

Uz biografsku dramu "Cezar Čavez" koja u našim bioskopima počinje da se prikazuje danas, domaći distributeri su za avgustovski repertoar najavili niz interesantnih filmova medju kojima ekranizaciju stripa o junacima iz 21. veka "Čuvari galaksije" i akcioni blokbaster "U srcu oluje".

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.07.2014.

13:08

Default images

Mladi meksički reditelj Diego Luna snimio je u američkoj produkciji film o Čavezu (1927-1993), poznatom borcu za ljudska prava koji je razapet izmedju dužnosti oca i supruga i borbe za obezbedjivanje boljih uslova za poljoprivredne radnike.

Naslovnu ulogu igra Majkl Penja, a tu su i Rosario Doson, Gabrijel Man, Džon Malkovič...

Čavez kao strastven čovek bez ratobornih ideja pokreće nenasilnu borbu protiv pohlepe i predrasuda sa idejom da povrati dostojanstvo ljudima. Inspirisao je milione Amerikanaca iz različitih društvenih sfera, pa i one koji nikada nisu radili na farmi, da se bore za socijalnu pravdu. Njegov trijumfalni put svedoči o moći koju pojedinac može da ima i kojom može da menja svet.

Ovaj film je za naše bioskope obezbedio "Megakom", koji je za 7. avgust najavio premijeru francusko-britanskog ostvarenja "Dva čoveka u gradu", za 14. izraelski film "Bez motivacije" i za 28. avgust američki "Ljubav je čudna stvar".

Dramu "Dva čoveka u gradu" režirao je poznati francuski autor Rašid Bušareb, a glavne uloge igraju Forest Viteker, Harvi Kajtel i Brenda Bletin.
Prema sinopsisu, Vilijam je bivši robijaš, upravo pušten na slobodu. Zahvaljujući muslimanskoj veri njegovo ponašanje je primerno i uz pomoć prijatelja policajca započinje novi život u malom gradu u Nju Meksiku, ali je njegova prošlost poznata svima, zbog čega je prinudjen da se obračuna sa starim demonima. Podršku mu pružaju policajac, vera i nova ljubav.

Debitantski film Tajle Levije "Bez motivacije", koji je stekao simpatije publike na nedavnom festivalu na Paliću, u žanru crne komedije oslikava mračni, a u isto vreme komični portret svakodnevnog života mladih izraelskih žena-vojnika.

Rok služe u administraciji u pustinjskoj bazi, nadmeću se u kompjuterskim igricama i odbrojavaju dane kada će se vratiti normalnom životu. Usred učmale atmosfere iskrsavaju i različite komične i životne situacije i pitanja - medjuljudski odnosi, ljubav, porodica, otadžbina.

Reditelj i scenarista Ira Saks angažovao je za dramu o gej paru "Ljubav je čudna stvar" Džona Litgoua i Alfreda Molinu.

Posle decenija provedenih zajedno Ben i Džordž odlučuju da se, zahvaljujući novom zakonu, venčaju, ali po povratku sa medenog meseca Ben dobija otkaz sa dugogodišnjeg mesta vodje hora u Katoličkoj školi i par više ne može da plaća kiriju za stan. Dok traže jeftiniji smeštaj moraju da žive razdvojeno, kod različitih prijatelja, pokušavajući da održe svoj dubok i intiman odnos.

Distributer "Taramaunt" najavio je za 6. avgust premijeru akcione avanture "Čuvari galaksije", koja će od 7. avgusta biti na redovnom repertoaru.
Reditelj je Džejms Gan, a igraju Kris Prat, Zoe Saldana, Dejv Bautista, Vin Dizel, Bredli Kuper, Li Pejs, Majkl Ruker, Karen Gilan, Djimon Hounsou, Džon Si Rajli, Glen Klouz i Benisio Del Toro.

Studio "Marvel", posle blokbastera Iron Man, Tor, Kapetan Amerika i Osvetnici, proširuje svoj filmski svet na kosmos, gde će drski avanturista Piter Kvil postati predmet nemilosrdnog lova kada ukrade misterioznu kuglu za kojom žudi Ronan, moćni zlikovac s ambicijama koje mogu dovestu u opasnost ceo univerzum.

Kvil nevoljno sklapa savez sa četiri potpuno različita lika - Roketom, rakunom s pištoljem, Grutom, drvolikim humanoidom, smrtonosnom i enigmatičnom Gamorom i Draksom Razaračem koga vodi želja za osvetom.

Premijerno 13. a na redovni repertoar 14. avgusta stižu nove "Nindža kornjače", takodje u distribuciji "Taramaunta".

Ovu akciju, avanturu i komediju režirao je Džonatan Libesman, a u ansamblu su Megan Foks, Vil Arnet, Vilijam Fihtner, K. Tod Frimen, Deni Vudburn...

Kako se navodi u najavi, tama se nadvila nad Njujork jer Šreder i njegovi zli pomoćnici drže u strahu sve od policije do političara. Pojavljuju se četiri neobična brata iz kanalizacije koji će otkriti svoju budućnost kao tinejdž mutanti nindža kornjače. Oni moraju da rade sa neustrašivom novinarkom Ejpril i sarkastičnim kamermanom Vernom kako bi spasli grad.
Slavni francuski sineasta Lik Beson režirao je po svom scenariju, a u američkoj produkciji, akcioni triler "Lusi", koji u naše bioskope stiže 21. avgusta. Glavne uloge igraju Skarlet Johanson i Morgan Frimen.

Beson je stvarao neke od najupečatljivijih akcionih heroina u filmskoj istoriji - "Nikita", "Profesionalac", "Peti element". Sada je Skarlet Johanson žena koja se slučajno upetljala u mračni posao, koja će iznenaditi svoje otimače i pretvoriti se u nemilosrdnu ratnicu razvijenu izvan ljudske logike.

Za 28. avgust "Taramaunt" je najavio dramu "Naše leto u Provansi" rediteljke Rouz Boš, u kojoj igraju Žan Reno, Ana Galiena, Šarlota de Turkhajm, Ig Ofre, Klo Žuane.

Tokom raspusta Lea, Adrijen i njihov mladji brat Teo kreću kod dede, uzgajivača maslina, koga zbog porodične svadje do sada nisu upoznali. Za tinejdžere to nije odmor iz snova, pa će se i oni ubrzo posvadjati sa dedom, ali će u toku turbulentnog leta dve generacije promeniti jedna drugu.

Akcioni film katastrofe "U srcu oluje" režirao je Stiven Kvejl, producirao Tod Garner, a glavne uloge igraju Sara Vejn, Ričard Armitraž i Džeremi Sampter. Domaća premijera biće 7. avgusta, najavio je distributer "Blic film i video".

U samo nekoliko sati grad Silverton je uništen tornadima neverovatno snage, ali lovci na oluje predvidjaju da najsnažniji napadi tek stižu. Većina ljudi traži mesto gde će se skloniti, dok neki jure prema levcima tornada kako bi snimili fotografije koje mogu da se snime samo jednom u životu.

Priča ovog filma data je kroz oči i objektive profesionalnih lovaca na oluje, amatera u potrazi za adrenalinom i hrabrih stanovnika, uvodeći gledaoce direktno u "oko oluje", navodi se u najavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: