Linč: Novi Tvin Piks? U nekom drugom životu

Posle skoro četvrt veka, Dejvid Linč se vraća u Tvin Piks. Ipak, materijal koji će fanovi uskoro videti nije nov, već je snimljen 1992. godine za film "Fire Walk With Me".

Kultura

Izvor: Guardian

Petak, 25.07.2014.

10:58

Default images

Linč je pripremio Blu-ray kolekciju za ljubitelje kultne serije i izmišljenog planinskog mesta, koje se sa svojim čudnim stanovnicima, nestvarnom atmosferom i briljantnom muzikom koju potpisuje Anđelo Badalamenti duboko urezalo u umove jedne generacije.

Twin Peaks: The Entire Mystery uz tonu nostalgije u Blu-ray formatu na deset diskova, donosi obe sezone serije "Twin Peaks", film "Fire Walk With Me", kao i dosad neobjavljen materijal - 90 minuta neiskorišćenih, sečenih i brisanih scena iz filma o poslednjim danima Lore Palmer.

"Ovo sve je bila jako duga priča. Sada zahvaljujući internetu ljudi sve znaju, znaju šta se dešava, znaju da postoje neke scene koji nisu objavljene i žele da ih vide. Svidela mi se ideja da objavimo taj materijal u posebnom izdanju", rekao je Linč za "Gardijan".

Pregovori sa vlasnicima prava serije koja je svojom posebnošću utabala put "zlatnom dobu TV" u kome živimo, trajali su skoro osam godina.

"Bilo je sjajno vratiti se u taj svet, montirati taj materijal, lepiti ga i živeti sa tim ljudima ponovo... Volim svet Tvin Piksa i sve ljude koji žive u tom svetu. Sada kada pogledam unazad, voleo bih da sam im bio još bliži", kaže Linč.

Kao i sve što Linč radi, ni "Cela misterija" nije lišena ekscentričnosti - 90 minuta materijala je izmontirana više kao serija vinjeta, a ne kao koherentna celina, tako da onima koji nisu upoznati sa ezoterijom Tvin Piksa baš ništa neće značiti.

Serija se završila prerano, Linč i Mark Frost su iz brojnih razloga morali da napuste napuste svet koji je su stvorili, a fanovi se već dve decenije pitaju hoće li biti nastavka i šta se desilo posle ceđenja zubne paste, slomljenog ogledala i proganjajućeg "How's Annie?"

Linč kaže da je to malo verovatno. Na pitanje da li razmišlja o novim pričama o Tvin Piksu, kaže:

"U nekom drugom životu - da"

Ipak, na pitanje da li je to moguće u ovom životu, kaže da nikada ne treba reći nikad.

Ono što je dobra vest, jeste da se čini da će se potruditi da bar ne bude sada veoma popularnih rimejkova njegovih dela.

"Nemam ništa protiv u principu, ali postoje neke granice. Kada bi neko pokušao da snimi ponovo 'Glavu za brisanje', da je blizu mene, mogao bih da pucam u njega. Kada bih imao pištolj", rekao je Linč.

Twin Peaks: The Entire Mysteryizlazi na Blu-rayu 29. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: