Večeras srpska premijera "Varvara" na Paliću

U glavnom programu 21. Festivala evropskog filma na Paliću večeras će biti srpska premijera debitantskog dugometražnog igranog filma reditelja i scenariste Ivana Ikića "Varvari", koji je svetsku premijeru imao početkom ovog meseca na festivalu u Karlovim Varima.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.07.2014.

09:44

Default images

Ova snažna tinejdžerska drama o odrastanju u svetu bez perspektive, portretiše jednu generaciju koja stasava u društvu izgubljenih vrednosti.

Junak priče Luka je mladić na pragu punoletstva koji, zajedno sa najboljim drugom Flešom, vodi navijače lokalnog drugoligaškog tima iz Mladenovca. Rastrzan izmedju uslovne kazne, porodičnih problema i tajne veze sa devojkom jednog od fudbalera, Luka očajnički pokušava da pronadje svoje mesto u okruženju.

Na dan demonstracija 17. februara 2008, nakon što je Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost, Luka koristi organizovan prevoz da iz Mladenovca dodje u Beograd. Dok huligani divljaju po ulicama, on skuplja hrabrost da konačno upozna oca koji ga je napustio pre više godina.

Uloge igraju Željko Marković, Nenad Petrović ''Flash'', Jasna Djuričić, Marina Vodeničar, Mirko Vlahović.

Montažer je Dragan von Petrović, fotografiju je radio Miloš Jaćimović, muziku Vladimir Živković i Vladimir Uspenski, produkciju "SENSE Production" (producent Milan Sojanović).

U glavnom takmičarskom programu na Paliću večeras učestvuje i švedski film “Turista” reditelja Rubena Ostlunda. Kako su najavili organizatori festivala, to je komedija o ulozi muškarca u savremenom porodičnom životu.

Drugi takmičarski program “Paralele i sudari” danas prikazuje poljsko-danski film Reč” autorke Ane Kazejak i estonski film “Balada o prihvatanju sveta” reditelja Veikoa Ounpuua, a nastavljaju se i prateći ciklusi gruzijske i madjarske kinematografije i ekoloških dokumentaraca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: