Preminuo glumac Džejms Garner

Holivudski glumac Džejms Garner (86), poznat po televizijskim ulogama duhovitog kockara u "Maveriku" i privatnog detektiva u "The Rockford Files", preminuo je u subotu veče, 19. jula, prenosi sajt TMZ.

Kultura

Izvor: Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 20.07.2014.

11:43

Default images

Garner, koji je šest decenija igrao duhovite, dobroćudne antiheroje i 2004. dobio nagradu Udruženja filmskih glumaca, pronađen je mrtav u subotu uveče u svom domu.

Dostižući vrhunac karijere tokom šezdesetih godina prošlog veka, kada je na velikom platnu igrao sa najvećim imenima Holivuda, Garner je važio za jednog od prvih glumaca koji su usšešno gradili televizijsku i filmsku karijeru.

Zanimljivo je da je, osim uspeha u originalnoj televizijskoj seriji “Maverik”, koja je emitovana od 1957. do 1960, Garner uspešno igrao i sa Melom Gibsnom u filmskom rimejku iz 1994. godine. Popularnost među mlađom publikom stekao je igrajući i u filmovima "Beležnica" i "Svemirski kauboji".

Rođen je 1928. godine u Oklahomi, a svoje porodično prezime Bamgarner preimenovao je u Garner kada su filmski studiji, bez njegove dozvole, počeli da ga potpisuju kao Džejms Garner.

Sa suprugom Lois venčao se 1956. godine, samo dve nedelje nakon što su se upoznali. Njihov brak važio je za jedan od najskladnijih i svakako najdugovečnijih u filmskoj industriji.

Uzrok Garnerove smrti za sada nije poznat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: