Filmski festival "Palić" i za Beograđane

Beograđani će u bioskopu "Fontana" od 20. do 24. jula moći da vide deset filmova iz pet programa sa ovogodišnjeg Festivala evropskog filma Palić.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 19.07.2014.

09:28

Default images

Zahvaljujući Bioskopu "Fontana" i producentskoj kući "Art & Popcorn", deset filmova iz pet programa biće prikazano u Bioskopu "Fontana" od sutra i u naredna četiri dana.

Publika će moći da pogleda ostvarenje "Čudna šuma", novi film palićkog reditelja Sabolča Tolnaija (Szabolcs Tolnai), koji će biti prikazan u okviru glavnog Takmičarskog programa Festivala. Iz programa Paralele i sudari Bograđani će moći da vide kazahstanski film "Vlasnici" (Adilkhan Yerzhanov), kao i estonski film "Free Range" beskompromisnog autora Veikoa Ounpua (Veiko Ounpuu).

Beogradska publima koći će da pogleda i film o borbi za nezavisnost Gruzije devedesetih godina prošlog veka "Brat" Teone Mgvdeladze i Tijerija Grenadea (Thierry Grenade i Teona Mghvdeladze-Grenade), a koji će na Festivalu biti prikazan u dve selekcije: Paralele i sudari i Novi gruzijski film. Tursku kinematografiju u programu Paralele i sudari predstavlja film "Ja nisam on" Tajfuna Pirsemoglua (Tayfun Pirselimoglu), a iz selekcije Novi gruzijski film biti prikazani i filmovi "Samo se smej" i "Nabor na mom ćebetu". Program Mladi duh Evrope predstaviće ostvarenja "Story Of My Death" (Albert Serra) i "Mouton" (Gilles Deroo, Marianne Pistone).

Iz selekcije Novi mađarski film biće prikazano ostvarenje "Nebeska smena" (Mark Bodzsar).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: