Premijeru "Igre prestola" gledalo 6,6 miliona

Prva epizoda četvrte sezone "Igre prestola" privukla je oko 6,6 miliona gledalaca u SAD, saopštio je HBO.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.04.2014.

09:41

Default images

Željno iščekivana premijera "Igre prestola" u nedelju je bila bolja od početka treće sezone kada je tu prvu epizodu gledalo 4,4 miliona.

Serija o građanskim ratovima, politici i mitskim stvorenjima mogla bi da prevaziđe ubedljivo najgledaniju seriju HBO-a "Porodicu Soprano" čije je finale 2007. privuklo 11,9 miliona gledalaca, piše Rojters.

Posle ubistva glavnih članova porodice Stark u šokantnoj epizodi "Crveno venčanje" prošle godine, ova sezona pokazaće kako se preživeli Starkovi suočavaju sa time.

Publika je u nedelju videla Arju Stark koju igra 16-hodišnja Mejsi VIlijams, kako se surovo sveti za smrt članova svoje porodice.

Serija je rađena prema zbirci romana Džordža R.R. Martina "Pesme leda i vatre" koje je u Srbiji objavila "Laguna".

HBO je saopštio da je 8,2 miliona gledalo premijernu epizodu kao i dve reprize kasnije u nedelju. Širom sveta, "Igru prestola" u proseku gleda 14,4 miliona gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: