Džekson promenio naziv poslednjeg dela "Hobita"

Poslednji nastavak fantastične epske trilogije "Hobit" dobiće novi naslov, otkrio je danas novozelandski reditelj i Oskarovac Piter Džekson.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.04.2014.

21:44

Default images

Film, koji je trebalo da bude prikazan ove godine pod naslovom The Hobbit: There and Back Again, preimenovan je u "Hobit: Bitka pet armija" (The Hobbit: The Battle of the Five Armies", najavio je Džekson na svojoj Fejsbuk stranici, prenosi AFP.

Ovaj film, koji će premijerno biti prikazan 17. decembra u Americi, označiće kraj avanture započete 2012. sa prvim delom trilogije "Hobit: Neočekivano putovanje" i nastavljene prošlogodišnjim ostvarenjem "Hobit: Šmaugova pustošenja".

Džekson je objasnio da je naslov "Tamo i ponovo natrag" delovao kao dobar izbor za drugi od dva nastavka priče o ponovnom osvajanju Erebora, ali da više nije zvučao prikladno kada je rešeno da se snimi još jedan, treći nastavak.

Nakon što su odgledali film, on i studio MGM odlučili su da promene naslov u "Bitka pet armija". Džekson se našao na meti kritika 2012. prilikom predstavljanja "Neočekivanog putovanja" zbog toga što je jednu relativno kratku priču razdvojio u tri dela.

Holivudski reditelj je 2003. osvojio tri Oskara - za najbolji film, najbilju režiju i najbolji adaptirani scenario, sa filmom "Gospodar prstenova: Povratak kralja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: