"Nimfomanka 2" stigla u bioskope

Drugi deo filma "Nimfomanka" kontroverznog danskog reditelja i scenariste Larsa fon Trira biće od sutra na redovnom bioskopskom repertoaru u Srbiji i Crnoj Gori, najavio je distributer "Sinefest" uz napomenu da je to film za starije od 18 godina.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

21:07

Default images

Prvi i drugi deo premijerno su prikazani u Beogradu zajedno na ovogodišnjem Festu.

U drugom filmu glavna junakinja Džo (igra je Šarlot Gejnzbur) nastavlja da pripoveda o svom životu, dok Seligman (Stelan Skarsgard) pažljivo sluša njenu divlju i poetičnu priču o seksualnim iskustvima u zrelom dobu.

Kroz poglavlja "Istočna i zapadna crkva", "Ogledalo" i "Pištolj" ona se priseća kako je sa partnerom Džeromom (Šaja LeBuf) vodila naizgled srećan život posle rođenja sina.

Međutim, Džo iznenada gubi svaku seksualnu senzaciju i traga za novim iskustvima koja bi to promenila. Džerom napušta njihov dom, a sina daje hraniteljskoj porodici.

Verni slušalac Seligman priznaje da razume njene postupke i Džo počinje da veruje da joj je on jedini pravi prijatelj, ali to nije sigurno.

Trir ovim delom zaokružuje takozvanu "Trilogiju depresije", koja uključuje njegova prethodna ostvarenja "Antihrist" i "Melanholija"

Danski reditelj i scenarista počeo je da se bavi filmom sa 11 godina. Periodično je patio od depresije, kao i od različitih strahova i fobija. Jednom prilikom je rekao: „u osnovi se bojim svega u životu, osim pravljenja filmova“. Jedan je od osnivača avangardnog filmskog pokreta Dogma 95.

Osvojio je veliki broj prestižnih filmskih nagrada, među kojima se izdvaja Zlatna palma za film „Ples u tami“.

„Nimfomanka II“ će se prikazivati u bioskopima Cineplexx u Beogradu (Ušće, Delta City) i Podgorici i Areni Cineplex u Novom Sadu.

Film je za starije od 18 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: