Oskari u čast "Čarobnjaka iz Oza"

Na ovogodišnjoj 86. dodeli "Oskara" posebna čast biće biće odata filmu "Čarobnjak iz Oza" kompanije MGM, koji slavi 75. godišnjicu, najavili su producenti dodele prestižnih nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauke, Krejg Zadan i Nil Meron.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.01.2014.

10:22

Default images

Ova filmsko-muzička avantura za celu porodicu, snimljena davne 1939. prema popularnoj dečjoj knjizi L. Frenka Bauma, zaradila je šest nominacija za Oskara i na kraju osvojila dve zlatne statue, i to za najbolju originalnu pesmu i najbolju muziku.

Među nominacijama koje je "Čarobnjak" imao bila je i ona za najbolji film, ali te godine vladao je drugi klasik - "Prohujalo sa vihorom".

"Čarobnjaka iz Oza" režirao je Viktor Fleming, a na čelu glumačke ekipe su Džudi Garland, Frenk Morgan, Rej Boldžer, Bert Lar...

Svečanost dodele Oskara održaće se 2. marta u "Dolbi teatru" u Holivudu, a voditeljka programa je Elen Dedženeris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: