"Zečevi" i dalje osvajaju Evropu

Animirani film “Rabbitland” Ane Nedeljković i Nikole Majdaka jr. nastavlja i u januaru, gotovo godinu dana nakon premijere na Berlinalu, učešće na svetskim festivalima.

Kultura

Izvor: Izvor: SEEcult.org

Četvrtak, 16.01.2014.

09:35

Default images

Najpre će biti prikazan u programu animiranih filmova na 25. Međunarodnog filmskog festivala u Trstu, koji se održava od 17. do 22. januara, a potom učestvuje u konkurenciji i na internacionalnom festivalu Premiers Plans u Anžeu u Francuskoj od 18. do 27. januara, prenosi portal SEEcult.

Rabbitland” će učestvovati i na drugom izdanju Luxor festivala egipatskog i evropskog filma, koje će biti održano od 19. do 25. januara Egiptu.

Rabbitland” je imao svetsku premijeru početkom 2013. godine na 63. Berlinalu, na kojem je osvojio Kristalnog medveda za najbolji kratki film u programu “Generacija 14plus”. Žiri je tada istakao univerzalnost i originalnost tog filma, koji je ironičan prikaz savremenog društva, inspirisan životom 90-ih u Srbiji.

Kroz priču o zemlji u kojoj žive zečevi bez mozga, "Rabbitland" predstavlja brutalnu sliku savremenog društva i preispituje neke od njegovih centralnih tema, kao što su sloboda govora, lični i kolektivni identitet, kao i modeli uspostavljanja normalne svakodnevnice u stanju društvenog kolapsa.

Rabbitland” je nastao u produkciji kuća Baš čelik i Arhitel, uz podršku Filmskog centra Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

"RABBITLAND" teaser trailer from Nikola Majdak on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: