Odlazak u večnost Hičkokove muze

Oskarovka Džoan Fontejn, glumica zlatnog doba Holivuda koja je najvažnije uloge ostvarila u filmovima Alfreda Hičkoka umrla je u nedelju u 96.godini. Glumica je umrla prirodnom smrću u svom domu u Karmelu u Kaliforniji.

Kultura

Izvor: Izvor: Hollywood Reporter

Ponedeljak, 16.12.2013.

09:22

Default images

Hičkok je Džoani Fontejn dao ulogu u svom prvom američkom filmu, "Rebeki", za koji je bila nominovana za Oskara. Dve godine kasnije dobila ga je za ulogu u "Sumnji" (1942) sa Kerijem Grantom u glavnoj ulozi. Posle 1950. njena glumačka karijera počinje da bledi i okreće se televiziji, a nekoliko puta se pojavljuje i na Brodveju.

Džoan Fontejn bila je sestra legendarne Olivije de Hevilend s kojom je imala konfliktan odnos obležen profesionalnim rivalstvom. Osim u profesionalnom životu, Fontejn i de Hevilend bile su konkurentkinje i u privatnom - ekscentrični milijarder Hauard Hjuz, koji je jedno vreme bio partner Olivije de Hevilend, u nekoliko navrata ponudio je brak i Džoan Fontejn.

Fontejnova nije bila samo uspešna glumica, bila je i pilot, odlično je igrala golf, a imala je i diplomu dizajnerke. Udavala se četiri puta, imala je dvoje dece. 1978. godine objavila je autobiografiju "No Bed of Roses", a poslednju ulogu ostvarila je 1994. godine - glumačka karijera trajala joj je pet decenija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: