"Samo kažem" u trci za holivudsku nagradu

Regionalna veb-serija "Samo kažem" i film "Krugovi" nominovani su 2. decembra za prestižne nagrade Satelit (Satellite) koje dodeljuje Međunarodna novinarska akademija IPA.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 03.12.2013.

16:43

Default images

IPA (International Press Academy) čine novinari koji prate dešavanja iz oblasti štampe, televizije, radija i novih medija. Među nominovanima su brojne filmske i televizijske zvezde kao što su Meril Strip, Sandra Bulok, Martin Skorseze, Vudi Alen, Alfonso Kuaron.

Ove godine na listi se nalaze i dva naslova koja dolaze iz Srbije - film “Krugovi” filmske kuće Baš Čelik i prva regionalna veb-serija za tinejdžere "Samo kažem", u produkciji Fonda B92 i Tuna fiš studija.

PROČITAJTE: SamoKažem - prva veb serija za tinejdžere u ex-YU

Osim nagrada u 36 zvaničnih kategorija, zanimljivo je napomenuti da IPA dodeljuje nagrade i u kategoriji Vizionarskih dostignuća u filmskoj tehnologiji, a nagrada je nazvana po Nikoli Tesli.

O značaju i kvalitetu ovih nagrada govori i spisak nominovanih autora i ostvarenja. Tako se u trci za najbolji film godine: "Inside Lewyn Davis", "12 Years a Slave", "Philomena", "American Hustle", "Gravity", "Captain Phillips", "The Wolf of Wall Street", "Saving Mr. Banks", "All Is Lost", "Blue Jasmine".

Ceremonija dodele nagrada Satelit održaće se 9. marta 2014. godine u Los Anđelesu. Kompletnu listu nominovanih možete da pogledate OVDE.

PROČITAJTE: Recenzija filma "Krugovi"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: