Dodela nagrada na zatvaranju FAF-a 3. decembra

Svečanim proglašenjem i uručenjem nagrada 3. decembra u Domu omladine Beograda (DOB) biće zvanično završen 19. Festival autorskog filma (FAF), ali će dan kasnije (4. decembra) biti održan program "FAF na bis".

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.12.2013.

17:17

Default images

Producent festivala "Megakom" uveo je praksu da posle zatvaranja glavnog programa reprizira najgledanije filmove.

Ovoga puta to su rumunski "Pozicija deteta", francusko-američki "Džimi P.", francusko-italijanski "Prošlost" i drugi, a biće prikazani u DOB-u i Dvorani kultrnog centra.

U glavnom programu, od 28. novembra, učestvovalo je 16 filmova, uglavnom sa festivala u Veneciji, Berlinu i Kanu, od kojih je deset u konkurenciji za Gran pri "Aleksandar Saša Petrović".

Žiri za dodelu tog priznanja, koje nosi ime velikana srpske kinematografije, čine slovenački reditelj Jan Cvitkovič, reditelj iz Sarajeva Srđan Vuletić i reditelj iz Beograda Nikola Ležaić.

Udruženje filmskih umetnika Srbije dodeliće nagradu "Aleksandar Petković Petko" za najboljeg snimatelja, a najbolje filmove proglasiće i dva srpska udruženja filmskih novinara i kritičara.

Festival će proglasiti zatvorenim italijanska glumica Elena Kota, dobitnica nagrade festivala u Veneciji za najbolju žensku ulogu u filmu "Ulica u Palermu".

Zajedno sa pratećim ciklusima u Muzeju kinoteke, Domu kulture Studentski grad i bioskopu "Fontana", 19. FAF je ponudio publici ukupno 46 autorskih filmova iz 13 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: